Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan lehet kutat fúrni?

Hogyan lehet kutat fúrni?

Figyelt kérdés
Hogyan lehetne házilag viszonylag kevés szerszámmal kutat fúrni?
2010. febr. 2. 13:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Feltétlen ragaszkodsz a fúráshoz? Csak azért, mert szerintem egy ásott kút sokkal jobb!!! Könnyebb a víz felszínre hozása, több benne a víz és még jól is mutat. Én édesapámmal ástam pár éve a két kezünkkel na meg csákány, ásó segítségével. Nem tudom milyen a talaj ahol szeretnél, nálunk eléggé agyagos volt... Felváltva voltunk lenn, (emberfeletti meló) de megcsináltuk, magunknak csináltuk! A pontos méretét nem tudom, de 11-12 kútgyűrű van lerakva, amiből 3 mindig vízben van. Érdemes elgondolkodni ezen is! Mi elég merészen szabadon ástuk, de elvileg úgy kellene, hogy ha már viszonylag mélyen jársz leteszitek az első gyűrűt és alóla kaparod mindig a talajt ki, utána rá a második gyűrű és így tovább...JÓ MUNKÁT!!
2010. febr. 2. 13:58
 2/8 A kérdező kommentje:
Gratulálok az ásott kúthoz:) Azon is gondolkoztam. Mennyibe kerül most egy olyan gyűrű? Csak innen-onnan hallottam pletyka szinten, hogy "beszakadhat" az ásott kút az ember alatt? Nem tudom ezt hogyan gondolták:) Itt ahol lakom, agyagos a talaj:)
2010. febr. 2. 14:10
 3/8 anonim ***** válasza:
79%
Nem az ember alatt, de felette szakad be és betemet. Amikor már olyan 5-6 méter mélyen jársz és beomlik az aztán az élvezet. Érdemes oda cigányt leküldeni. Nálunk olcsón azok ássák.
2010. febr. 2. 14:55
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

nálunk "szakemberek" voltak, ők fúrták. Volt egy derékmagasságú állványzat, egy rúd ment a földbe, azon alul volt egy üres henger, felül pedig egy merőleges rúd. körbe-körbe járkáltak az állványzat körül, a merőleges rudat tolva. a hengert időnként kiemelték és kiütögették belőle a földet.

Csak sajna mikor elérték a vizet (több mint 20 méter mélyen), kifizettük őket, és másnap már nem jöttek. Pedig úgy volt megbeszélve, hogy kitisztítják annyira, hogy beleférjen a szivattyú... szóval azóta sincs kutunk

2010. febr. 2. 22:19
 5/8 A kérdező kommentje:
Ezt sajnálattal hallom. Talán ez a link neked is segíthet: [link]
2010. febr. 2. 22:41
 6/8 anonim ***** válasza:
24%

sehogy. egy kútfúró gép + feje + szárak olyan milliós nagyságrend. a nélkül fúrni nem tudsz.

ásni meg nem érdemes, mert csak a kútgyűrűk ára drágábbra jön ki, mintha furatnál kutat

2010. febr. 3. 09:48
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Első hozzászóló vagyok. Azért ezzel kicsit vitatkoznék, mármint, hogy drágább a kútgyűrű!!! A pontos árat ugyan nem tudom, de a gyűrűk darabja kb.: 5-6-7 ezer Ft!!! Gyártótól függ...13 kútgyűrűvel számolva az max. 91 000 Ft A fúrásért is elkérnek ennyit+még a beépítendő dolgok!!! Szerintem akkor is az ásott kút az igazi! A beszakadás veszély szerintem is inkább BEOMLÁS veszély akart lenni! Arról még nem hallottam hogy alul történne beszakadás...:) Viszont a már kiásott gödör oldala valóban beomolhat...:( De nálunk annyira agyagos volt a talaj, hogy erre szinte semmi esély sem volt! Hozzátartozók persze mind aggódtak, de mi nem is gondoltunk erre! De leírtam a szakszerű kútásás gyűrűben történik. Ami a saját súlyánál fogva megy szépen lefele. Természetesen nehezebb, kényelmetlenebb és főleg lassabb a haladás, de legalább BIZTONSÁGOS...
2010. febr. 3. 11:16
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet fúrni.kell egy torony,csiga,tömszelence,cső fúrószárnak szivattyú és béléscső amivel lecsövezed.nekem már hármat fúrtunk a legmélyebb 54m .Mi csináltuk hárman voltunk.A fúrószárat ketten hajtottuk egy meg szabályozza a süllyedés sebességét.
2010. febr. 13. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!