Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ti hogyan használjátok a...

Ti hogyan használjátok a bojlert és mennyit fogyaszt úgy?

Figyelt kérdés

Van egy hatalmas, 250 literes kádunk, de csak hetente fogunk benne megfürdeni, amúgy zuhanyozásra (rövidre) mosogatásra, kézmosásra kell melegvíz.

Hogyan tudnám kimaxolni a tervezett 120 literes bojlert (mert sajnos ekkora kádhoz akkora kell), hogy egyébként, a hét többi napján, amikor nem fürdünk, ne legyen lényeges fogyasztása? vegyem le 45 fokra?

2014. dec. 12. 20:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Mi is csak tusolunk,megmosogatok. 120 l-es bojlerünk van, 50 fokra állítom, reggel lekapcsolom 0-ra, est 6 körül kapcsolom fel.

Ha vendég jön, vagy tudom, hogy sok meleg víz kell, akkor nappal is hagyom fűteni.

2014. dec. 12. 21:24
 12/19 A kérdező kommentje:

Nem is az a lényeg, hanem az, hogy írtam, van egy hatalmas kádunk, amit azért vettünk, hogy ketten beleférjünk.

De nem tudom mekkora bojler dukál hozzá.

2014. dec. 12. 21:24
 13/19 anonim ***** válasza:

Én egyedül lakom, és egy darab bojler melegíti a fürdő és a konyhai mosogató vizét.

Én rendszertelen időpontokban zuhanyozom, reggel, este, van, amikor napközben, a mosogatás még rendszertelenebb.

SZóval folyamatosan megy, és nem is kívánok ezen változtatni. Legyen mindig meleg víz.

2014. dec. 12. 21:45
 14/19 anonim ***** válasza:
Azt még hozzáteszem, a bojlerem egy 4,2 méter belmagasságú lakás felső felében van, így esélyem sincs naponta állítgatni :)
2014. dec. 12. 21:46
 15/19 anonim ***** válasza:
Zuhanyozáshoz elég a 45 fok hét közben.
2014. dec. 12. 21:51
 16/19 anonim ***** válasza:

Nekünk egy 200 literes 2 hőcserélős indirekt tároló van bekötve a bojler elé.

Egyelőre napkollektor nincs, csak a vegyestüzelésű kazán fűti télen.

Nyáron amikor nincs rásegítés, 260-280 kwh a havi fogyasztása csak a bojlernek, télen mikor a kazán fűti, 100-130 kwh.

Csak simán be van kötve mint egy radiátor, semmilyen vezérlés, szelep nincs hozzá, azzal valószínű még jobb eredményt lehetne elérni.

2014. dec. 12. 22:29
 17/19 anonim ***** válasza:

már kérdezted ezt az alstomot, akkor ne vedd meg, vegyél egy hajdút, oszt jónapot.

én nem szarakodnék a hőfokkal, ezeknek már nagyon jó a hőszigetelésük, kevés a sajáthő veszteség...alig mérhető, tehát alsó hangon is minimum hatvan fokra állítsd...néha kell a majdnem forró víz egy jobb háztartásban.

45 fok az kevés.az is megoldás, hogy beállítod hatvan fölé, és egy kapcsolóórával működteted. két órával azelőtt kapcsoljon be, hogy hazaér valaki..aztán kikapcsol. így még tervezhető(nagyjából) a villyanyfogyasztás is.

szerintem.

é

2014. dec. 13. 05:27
 18/19 anonim ***** válasza:
Hol lehet venni azt az időzítőt és hogyan működik? Gázbojlerem van.
2014. dec. 13. 07:07
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom kinél hogy van ez a programozható - meg valamennyire öntanuló - bojler, de azt tudni kell, hogy éjszakai áram esetén ezt a programot nem lehet használni.

Olyat akartam én is, de végül kombi gázkazán lett, ez 2-3.000 Ft havonta a 3 fős családunkban és nem foglalkozunk vele mikor mennyit használjuk.

2014. dec. 13. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!