250 li2teres kádhoz hány literes bojlert kell vásárolnom?
Tegyük fel hetente egyszer-kétszer feltöltjük a kádat.
Ilyenkor a bojlert csak erre fűtenénk fel. 75 fokos vízzel.
De nem tudom hány literes bojler kéne, hogy jó meleg legyen a víz.
80 az általános ugye. 50 már nem jó?..
mert viszont máskor, amikor nem töltjük a kádat, gyakorlatilag nincs szükség annyi forró vízre mert ketten vagyunk.
A kádat gond nélkül megtöltheted forró vízzel egy 80-as bojlerből is. Ha színültig töltöd, és a hideg víz 14 fokos, akkor kb 33 foknál nem lesz hidegebb. Viszont ugye egyrészt nem töltöd színültig, plusz a tested is elvesz a kádtérfogatából, tehát menni fog a dolog.
A saját tapasztalatom az, hogy a 80L-es bojler elég két felnőttnek és egy gyereknek az esti zuhanyzáshoz, és még marad valamennyi meleg víz is. Napközben meg gyakorlatilag nem is használunk meleg vizet belőle, csak keveset kézmosáshoz, mert mosogatni géppel mosogatunk.
hatalmas kádat vettünk, 300 literes. papíron.
Gondolom az a szinültig töltés? és 250 (ez is jelölve van) a szintig töltés?
akkor kb 200 liter lehet?
De 35 foknál melegebb víz kell, én nagyon szeretem forró vízben átgőzölni magam hétvégente.
hát ez így nehéz ügy. vegyek 120-asat a biztonság kedvéért?
De gyakorlatilag csak a kád miatt kéne ekkora bojlert, másban sokat nem fogyasztanánk. Sőt, lehetséges, hogy még maga a víz is esővízes rendszerrel jön majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!