Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mijen fából célszerü épiteni...

Mijen fából célszerü épiteni a madáretetőt?

Figyelt kérdés
Szeretnék madáretetőt építeni, de nem tudom eldönteni, hogy mijen fát hasznájjak. Ojan lenne a jó, ami nem szívja meg magát vízzel és ezáltal nem ázik szét.

2014. dec. 2. 20:16
 1/5 anonim ***** válasza:
93%
Ojan, amijen.
2014. dec. 2. 20:49
 2/5 anonim ***** válasza:
Kezelni kell a madáretetőt, akkor nem szívja meg magát vízzel. Egyébként a rétegelt lemez nekem eddig tökéletesen bevált, könnyebb, mintha fenyőből lenne, mert nem kell olyan vastag anyagot használni. Már öt éve megvan, és nincs semmi baja. Talán nyáron le kell csiszolni, és átkenni újra lazúrral, de még vagy két szezont így is kihúzna.
2014. dec. 3. 08:40
 3/5 A kérdező kommentje:
2-es. Köszönöm a válaszodat.
2014. dec. 3. 10:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Én mindenféle hulladékfából csinálnám. A madaraknak úgyis mindegy, sőt lyobban szeretik a természetes idomokat, pár szezon után meg úgyis kell másik, fél óra alatt készen van egy úly. Ha meg az eső ellen akarod védeni, szegezz a tetejére nelylont vagy egy kis darab kátránypapírt.
2014. dec. 6. 00:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Lehet hogy a madaraknak mindegy, de azért egy szedett-vedett madáretetőt nem szívesen lát az ember az udvarán/kertjében. Egyszer kell jól megcsinálni, és több szezont is kibír. Mint említettem, nekem már öt éve kint van, egész évben, mégis most gondolkoztam el rajta, hogy talán tavasszal újra kéne lazúrozni. De két évet még biztosan kibírna károsodás nélkül. Ha pedig csak télen van kint, akkor ennek a többszörösét bírja.
2014. dec. 6. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!