Ezt a "szigetelő képességet" hívjuk hővezetési ellenállásnak. És egy kétszer olyan vastag anyagnak, kétszer olyan nagy a hővezetési ellenállása. És az bizony felezi az ott jelentkező gázszámlát.
Akkor ha ennyire okoskodni akarunk, mérd meg a hőmérsékletesést a szigetelőanyag keresztmetszete menté! Garantálom, hogy nem lesz lineáris!
A hőátadás pedig legjobb fizikai ismereteim szerint egyenesen arányos a delta T-vel.
2010. febr. 1. 08:34
13/20 anonim válasza:
:) nem akarunk okoskodni. A fizikai ismereteidet hagyjuk, mindenesetre itt nem hőátadás van, hanem hővezetés. Szia.
2010. febr. 1. 21:27
14/20 anonim válasza:
Inkább a tiédet hagyjuk, már ne is haragudj!
2010. febr. 1. 21:37
15/20 anonim válasza:
Hagyjuk mindkettőnkét, jó? Na! Idióta!
2010. febr. 1. 23:22
16/20 anonim válasza:
Így pár év távlatából tekintve jól lementek a hőszigetelő anyag árak vagyis elérhetőbb áron kínálják mint pár évvel ez előtt. A 10 cm-es rendszert láttam 1800 ft/nm-ért, a 20cm-es pedig ebből az árból lapra eső kb 1000 forint duplája lehet, tehát 2000 ft+ a fennmaradó 800 ft..azaz kb 2500-3000 ft/nm között áll meg. Nyilván van drágább ennél ez márkától is függ. Munkadíj 2500 ft/ nm szerintem ez a reális ha nem kell komoly állványzat a feladathoz. Viszont láttam már olyat aki 1500 ft/nm ért is megcsinálják. Referenciát kérnék a vállalkozótól mielőtt neki áll a ház szigetelésének.Remélem tudtam segíteni.
Egy hősziges kolléga
2010. febr. 4. 20:50
17/20 anonim válasza:
Saját házam 30-as Porothermből és 10 cm -es komplett szigetelő rendszerrel készítettem. Engem is mindenki kiröhögött amikor meglátták mit csinálok, utána meg én őket amikor megjött a fűtésszámla. Penész sosem volt a lakásban. Mint mindent ezt is rdemes okosan csinálni. A szigetelőrendszerben gyakorlatilag a lap a legkisebb tétel. A 20-as laphoz ugyanannyi ragasztó kell mint a 4 centishez, max hosszabb dűbelt kell használni. Nincs több állványozási költség és kilóra ugyanannyi szinvakolat kell és folytathatnám. A mai viszonyok között amunkadíj sem több mint a vékonyabb rendszerekben. A 15-ös lap ára kb 1500 Ft/m2 a 20 cm-es kb 2000.- Ft. Persze ha már a falra figyelsz legyen minőségi az ablak , az aljzatban lévő szigetelés és ne sajnáld a gyapotot a tetőben sem. 25 cm a ferde síkba - 35 cm a mennyezetre. Én a mapei rendszereit javaslom, bár mindenki másra esküszik.
2010. febr. 11. 20:36
18/20 anonim válasza:
23:22 Milyen egy intenlligens válaszolók vannak, Istenem!
2010. febr. 12. 08:30
19/20 anonim válasza:
A feljebb vitázókat megnyugtatom, minden hőszigetelő anyagon a hőátadás képességét szokták felírni, amelynél az a legjobb, ha minél kisebb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!