Straus austria láncfűrészről vélemények?
Vásár végén már 10-12 ezeré az ember után dobják.
Aztán vennék egy bontatlan csomagolásút. Évente 1-2 alkalommal lenne csak használva, de akkor se valami nagy szinten.
A stihleket is megnéztem boltban, hát az a stihl ami még kertápolásra való az 95 ezer forint akcióban, akció nélkül 117 ezer.
Hát 117 ezerből. 10-ilyet lehet venni.
Egyébként ma voltam a tescoban, a most ott árult MTD gépek nem teljesen ugyanazok, mint 4 éve. Az elektromos gépek minősége nagyságrendeket esett, a benzinesek kinézetre, fogásra olyan mint az enyém, de ezek után már nem merném ajánlani.
Ebből lett ez:
Érezhetően gyengébb anyag, és amit lehetett kispóroltak belőle. És ha az elektromost kispórolták, ki tudja mit spóroltak a benzinesből (bár az látszólag váltózatlan). Ráadásul az ára sem csúszik be 30.000 alá.
Nem tudom még érdekel-e a téma. Erős gépek terén szerintem a Stihl és a Makita nagyon jó, nem rossz a Husqvarna és az Oleo sem. Nekem egy Stihl 025 és egy MS 230 van. Strapabírók, de drágák. Arra drága, hogy felvágsz vele évi 5-6 köb fát. Mondjuk a 025 20 évesnél idősebb és üzemképes. Az MS 230 8 éves és csak csillagkereket, meg láncokat cseréltem rajta. Lassan vezetői is kell hozzá.
Viszont neked tudok ajánlani egy gépet. Egy ismerősöm rendelte a neten. Kipróbáltam, megmondom őszintén meglepődtem, mert nagyon jó kis gép. Ráadásul nem drága! Neten rákerestem a véleményekre ódákat zengenek róla, már akinek van, vagy próbálta. Fuxtec a márka neve. Kínai gyártású, de német cég rakja össze ellenőrzi a minőséget, illetve szervizeli. Magyarországon az szervizeli aki árulja is.
Én vettem tőle a tavaszon egy motoroskapát és elégedett vagyok vele. 3 család használja, de nagyon jó üzembiztos gép az is.
Mindenesetre ha még egy gép kell legközelebb én is veszek egy ilyen motorosfűrészt.
A véleményekre meg keress rá a google-ba. Indexfórumon lévőknek elég soknak van már és némelyik komoly gép után váltott erre.
A Makita jò, de nagyon precízen kell a keverőbenzinnel bánni mert vagy sokés füstöl meg nem pörög ki vagy besül a dugattyu.. Straus-t vettem a Tescoban 1 éve de eddig meg vagyok vele elégedve. Stihl olajat használok hozzá keverőolajnak , szinte minden nagyobb munka után kifùjatom kompresszorral minden zugát így mindig hibátlanul indul és teszi a dolgát ! Már a második láncot használtam el ,/100mázsa 3 éve kivágott száraz akác 70 mázsa nyárfa / most kap uj vezetőt és láncot ! Összehasonlítottam egy ùjjal a hangját és olyan félidősnek tűnik, tehát megéri de csak otthonra !
Szerintem !
De egy folyamatosan karbantartott stihl-nek nincs párja, árban viszont a husqarna jobb pedig ugyanazt tudja , ráadásul a stihl-t már nem csak egy cég gyártja , a husqarnat viszont ugyanaz aki a legelsőt legyártotta !!
Vásárban került hozzám egy vadonat új darab.
Feltankolás beüzemelés következett majd meg lett neki mutatva a fa.
Tapasztalat az első vágáskor: ezek ipari hulladékok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!