Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Straus austria láncfűrészről...

Straus austria láncfűrészről vélemények?

Figyelt kérdés

Vásár végén már 10-12 ezeré az ember után dobják.

Aztán vennék egy bontatlan csomagolásút. Évente 1-2 alkalommal lenne csak használva, de akkor se valami nagy szinten.

A stihleket is megnéztem boltban, hát az a stihl ami még kertápolásra való az 95 ezer forint akcióban, akció nélkül 117 ezer.

Hát 117 ezerből. 10-ilyet lehet venni.

2014. okt. 12. 08:43
1 2
 11/18 dirtboy ***** válasza:
köbcentijéhez képest elég jó az az 1,8Le de én maradnék a 38ccm-is husqvarna-nál.
2014. okt. 13. 15:13
 12/18 anonim ***** válasza:

Egyébként ma voltam a tescoban, a most ott árult MTD gépek nem teljesen ugyanazok, mint 4 éve. Az elektromos gépek minősége nagyságrendeket esett, a benzinesek kinézetre, fogásra olyan mint az enyém, de ezek után már nem merném ajánlani.

[link]

Ebből lett ez:

[link]

Érezhetően gyengébb anyag, és amit lehetett kispóroltak belőle. És ha az elektromost kispórolták, ki tudja mit spóroltak a benzinesből (bár az látszólag váltózatlan). Ráadásul az ára sem csúszik be 30.000 alá.

2014. okt. 13. 16:25
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem tudom még érdekel-e a téma. Erős gépek terén szerintem a Stihl és a Makita nagyon jó, nem rossz a Husqvarna és az Oleo sem. Nekem egy Stihl 025 és egy MS 230 van. Strapabírók, de drágák. Arra drága, hogy felvágsz vele évi 5-6 köb fát. Mondjuk a 025 20 évesnél idősebb és üzemképes. Az MS 230 8 éves és csak csillagkereket, meg láncokat cseréltem rajta. Lassan vezetői is kell hozzá.

Viszont neked tudok ajánlani egy gépet. Egy ismerősöm rendelte a neten. Kipróbáltam, megmondom őszintén meglepődtem, mert nagyon jó kis gép. Ráadásul nem drága! Neten rákerestem a véleményekre ódákat zengenek róla, már akinek van, vagy próbálta. Fuxtec a márka neve. Kínai gyártású, de német cég rakja össze ellenőrzi a minőséget, illetve szervizeli. Magyarországon az szervizeli aki árulja is.

Én vettem tőle a tavaszon egy motoroskapát és elégedett vagyok vele. 3 család használja, de nagyon jó üzembiztos gép az is.

Mindenesetre ha még egy gép kell legközelebb én is veszek egy ilyen motorosfűrészt.

[link]

A véleményekre meg keress rá a google-ba. Indexfórumon lévőknek elég soknak van már és némelyik komoly gép után váltott erre.

2014. nov. 5. 10:28
 14/18 anonim válasza:
Én vettem egy strauss-t a tescoban. Hirtelen kellet egy fűrész pénzem nem nagyon volt rá így ez maradt. Szóval a vezető és a lánc az egy fos azonnal le kellet cserélni 15 ezerért vettem rá normálisat így mindjárt 34 ezerbe van. Kb egy hektár akácot vágtam ki vele 10-30cm átmérőig úgy hogy egy stihl 021-el gallyaztunk. A strauss-al méteresre vágtam. Ma leszakadt a lendkereke a főtengelyről. Január elején vettem ez gondolom elárul mindent.
2015. febr. 23. 17:40
 15/18 anonim ***** válasza:
Fater egyszer vett. Kb 2 éve, tönkre is vágta akkor ősszel. Én azért vigyáztam rá, gondoltam csak nem Stihl, de hát mondhatod az öregnek. Ő csak nyomta neki. El is szakadt a lánc meg még vlm összebarmolódott benne. Akk megjavította valamennyire de lánc nem volt hozzá. Eladta egy ipsének annyiért mint amennyiért vette. :D Szal... fineszes az öreg. A csávó megcsinálta és azóta vidámbidáman dolgozik vele. :) Ami azt illeti a Husqvarna is van olyan jó mint a Stihl, mivel utóbbi régebb óta van bent a magyar piacon, ezért azt hiszi mindenki, h az az ász. Pedig nem, csak az ászok közt van. Azért érdemes márkásabbat venni, mert van szerviz, meg van hozzájuk alkatrész így ugye, meg beadhatod full generálra ah hallottam. A tesco k.... leszarja a cuccait amiket árul. Használd két hétig és vegyél újat. Ennyire jók ezek Straus félék. Szal talán csak gallyazni. :D
2015. ápr. 3. 01:25
 16/18 Terdik György válasza:

A Makita jò, de nagyon precízen kell a keverőbenzinnel bánni mert vagy sokés füstöl meg nem pörög ki vagy besül a dugattyu.. Straus-t vettem a Tescoban 1 éve de eddig meg vagyok vele elégedve. Stihl olajat használok hozzá keverőolajnak , szinte minden nagyobb munka után kifùjatom kompresszorral minden zugát így mindig hibátlanul indul és teszi a dolgát ! Már a második láncot használtam el ,/100mázsa 3 éve kivágott száraz akác 70 mázsa nyárfa / most kap uj vezetőt és láncot ! Összehasonlítottam egy ùjjal a hangját és olyan félidősnek tűnik, tehát megéri de csak otthonra !

Szerintem !

De egy folyamatosan karbantartott stihl-nek nincs párja, árban viszont a husqarna jobb pedig ugyanazt tudja , ráadásul a stihl-t már nem csak egy cég gyártja , a husqarnat viszont ugyanaz aki a legelsőt legyártotta !!

2015. okt. 5. 05:41
 17/18 anonim válasza:

Vásárban került hozzám egy vadonat új darab.

Feltankolás beüzemelés következett majd meg lett neki mutatva a fa.

Tapasztalat az első vágáskor: ezek ipari hulladékok!

2019. febr. 18. 20:40
 18/18 anonim ***** válasza:
Emberi tényezőt sose firtatja senki,a láncfűrész sza..r az manus meg mind toppon van ...miközben tízből kilenc eltakarítani se bírja tisztességesen a láncfűrészt.2015 óta használok egy Tescos Straust.évi 10köb fát kuglizok szét vele 20-45 cm akác 2-3 nap alatt 4-6 munkaórával.Ez erre való és így akármeddig el megy(nálam nálad stihl se fog addig...)Tudom ,hogy mi a gyengéje odafigyelek rá.Eddig olajpumpát és vezetéket cseréltem rajta 1200 forintomba került.445 husqvarnam van egy hónappal vettem a straus elött tehát kb eggyidősek ,4x volt szerelőnél 3 starus árát költöttem rá gyárilag kínai karburátor és gyujtás van benne,szerelő még jól le is oltott mér ilyen f..os gépet vettem tettem volna hozzá még és lenne egy fa..sza gépem.Anjád...hadd tudjam már mit engedhetek meg magamnak meg mit nem.Sügerek akik csak nyomni tudják vegyenek 300 ezerért és nézegessék full megéri.
2019. ápr. 30. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!