Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szalagcsiszoló (Black &...

Szalagcsiszoló (Black & Decker KA86) vélemények?

Figyelt kérdés

Kinéztem ezt a szalagcsiszolót:

Black & Decker KA86

[link]

Van esetleg valakinek ilyen gépe? Mennyire tartós cucc ez?

Nem mindennapi, nagy igénybevételű, ipari felhasználásra szánom, de azért nem is az "évente 2-3x előveszem" kategória, hobbi gyanánt bútorokat készítek szabadidőmben, főleg hétvégente.

Illetve milyen egyéb szalagcsiszolókat ajánlanátok ilyen célra, ami jobb ennél, amit linkeltem? Az ár, amit kiadnék érte, max. 30(nagyon fogösszeszorítva 35), tehát ilyen DeWalt, Makita, Festool, nem jönnek szóba.. :)

2014. júl. 21. 13:40
 1/2 anonim válasza:

Jó napot!

Megvásárolta a gépet? Én is tervezem a megvételét, de nem tudom hogy jó lenne e. Hasonló felhasználásra szánom.

2014. nov. 24. 09:26
 2/2 A kérdező kommentje:

Üdv, végülis nem ezt vettem meg, hanem egy Maktec MT941 szalagcsiszolóra ruháztam be, 45 volt, arról tudok véleményt mondani:

Előnyök:

- eszméletlen bika gép, visz mindent, mint a végrehajtó :)

- hosszú időn át tartó használatot is jól bírja(felcsiszoltam vele pihentetés nélkül egy teljes hajópadlózott szobát, kb. 20 nm, mondjuk melegedett rendesen, de semmi baja)

- hót egyszerű, semmi felesleges csicsa meg cicoma

- a porelszívó rendszere nagyon faszán működik, a sima, tartozék zsákkal is alig porol, én pedig egy leharcolt porszívóból eszkábáltam magamnak a műhelybe porelszívó rendszert, azzal használva gyakorlatilag 0 por

- tartozék hozzá egy asztali rögzítő, amivel fejre állítva rögzíthető műhelyasztalra, így kisebb munkadarabokon nagyon kényelmesen lehet vele dolgozni

- egyszerűen cserélhető szénkefék, otthon is simán elvégezhető a csere

Hátrányok:

- nehéz :)

- alig lehet hozzá való szalagot kapni(100x610-es), már legalább 3 különböző barkácsboltban és barkácsáruházban kerestem, és nem találtam

- nincs sebesség-szabályozás

Mindent összevetve ezért az árért egy nagyon fasza gépet sikerült vennem, nem bántam meg, hogy azt a +10et rászántam :) Pedig az elején kicsit tartottam tőle, hogy ez csak valami sz*a.r minőségű kiadása a Makitának, mint a Bosch-ból a zöld gépek, de nem; tartósság, minőség, teljesítmény terén ugyanolyan jó, csak kevesebbet tud, pl. az említett sebesség-szabályozás hiányzik, és pl. a szalagvezetés sem ANNYIRA precíz, mint egy drága Makita esetében, de otthoni, hobbi használatra még is így több, mint megfelelő.

2014. dec. 2. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!