Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » A "Csináld magad" ötletek...

A "Csináld magad" ötletek között találtatok valamit, ami tényleg hasznos?

Figyelt kérdés

Nagyon elterjedt lett a Do It Yourself - dolog, mindigcsak kapkodom a fejem a jobbnál jobb ötletek között. Végigpásztázok pár ilyen oldalt, megtelelek energiával de végül rájövök, hogy számomra semmi használható nincs közöttük. Érdekesek, de ez kell hozzá vagy amaz, nem feltétlenül jelent megoldást, stb. Ilyen ötletekre gondolok: [link]

Ti találtatok már DIY ötleteket ami valóban hasznos is volt számotokra? Megosztanátok velem is?

2014. okt. 8. 13:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Én nagyon szeretem őket és imádok kreatívkodni is.

Két lányom van, így nekik a szobájukat szoktam díszíteni.

Első körben a falra csináltam dominó elrendezésű felíratott a nevüket beleformálva.

[link]

Valamint bébiételes üvegekből fogok csinálni 2× 24 darab adventi naptárt. :)

Itt találsz ötletet: [link]

2014. okt. 8. 13:42
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát, nekem mindig az esik le, hogy alapvetően ugyanezek jutnak az én kis józan paraszti eszembe, és nyugodtan megcsinálhatok bármit, bármilyen marhaságnak is tűnik elsőre. Ezek se különbek. Viszont a raklaptól és a budipapírgurigától már hányingerem van.
2014. okt. 8. 13:45
 3/5 anonim ***** válasza:
A legtöbb nagyon giccses.
2014. okt. 8. 18:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Kis ideig kell csak ezeket nézni, hogy rájöjj, hogy a 80%-ukban semmi nincs meg, amit keresel. Nem praktikus, max újszerű, különleges. Az elkészítés csomó időt vesz igénybe, ami mondjuk nem a legjobb dolog, ha dolgozol, háztartást vezetsz, éled az életed. Nem mindenkinek van kedve napokon keresztül pepecselni valamivel. Sokszor csak első ránézésre esztétikusak, amint próbálod megvalósítani otthon, rájössz, hogy marhára nem azok. Pl. mert a "filléres hozzávalók" helyett ő megvette a háromszor drágábbat, hogy jobban nézzen ki, vagy profi, és egy külön szobát berendezett a cuccnak, hogy beleilljen. A legtöbb hamar szétmegy, vagy állandóan foglalkozni kell vele, hogy ugyanolyan maradjon (pl. ki nem találkozott még a "télen a sáros cipőt tedd egy tálcába gyűjtött kavicsokra, ugye milyen esztétikus és praktikus?" nem.)

Az ilyen oldalakat inkább arra szoktam használni, hogy beindítsam vele a fantáziám, ami segít kigondolni, hogy mik lehetnek azok a DIY dolgok, amiket valóban egyszerűen el tudok készíteni itthon, és még használni is tudom őket, sőt, nem néznek ki borzalmasan.

Most csak úgy átnézem, amit linkeltél, és leírom a véleményem.

1. Ez egy zsebes tároló, semmi DIY vagy különleges nincs benne, millió helyen kapható. Persze energia belefektetésével lehet így-úgy dizájnolni, ezt senki nem tagadja.

2. Ez aztán könnyen kivitelezhető...

3. Én itthon ilyen kávésdobozzal még nem találkoztam, persze biztos lehet találni valami hasonlót. De a) nem lesz jó éjszaka arra riadni, hogy az egész hóbelevanc leesett a falról b) biztos a ragasztó által leszedett festék is dizájnos lesz, ha egy hónap után ráunsz és leszeded c) az emberek 99.9%-nak nincs ennyi fonala

4. Ez nem egy átlag ember szobája, hanem egy virágkötő műhely vagy egy dekorbolt csomagoló szekciója. Oda jól is jönne az ilyen ötlet. Aki meg otthon foglalkozik ilyennel, annak biztos nem annyi cucca van, amennyit ezekbe a pici üvegekbe dizájnosan bele lehet rakni.

5. Ez jó ötlet is lehet egy varrószobába, vagy hasonló helyre. De az emberek 99%-nak nincs ilyenje, és gondolom a nappali falán te sem látnád szívesen

6. Ez tényleg egy jó ötlet. Mondjuk nekem azt hiszem, 2 db szórófejes tisztítószerem van (zsíroldó és ablaktisztító), és megkockáztatom, az emberek többségének is, ennyi meg állítva is kényelmesen elfér.

7. Ez nem tudom, miért akkora etwas, a csávó/csaj besétált az Ikeába, megvette a mágnescsíkot és otthon felrakta a falra.

8. Ez az ötlet tényleg tetszik, bár a kivitelezés során tuti, hogy rengeteg gyakorlati probléma felmerül.

9. Magyarországon nem igazán árulják dobozban ezeket a dolgokat, max. a sütőpapírt. De még úgy is csak jobbra-balra borulnának, mivel ezeket gyakran vesszük elő. A súlyuk pedig egy ilyen könnyű kis műanyagcuccot tuti magával ránt.

10. Ennyi erővel egy fedőtartót is lehet venni, szerintem árban sincs különbség. Abba talán jobban is passzolnának.

11. Asszem ehhez nem kell semmit hozzáfűznöm...

12. Bárki, aki életében egyszer volt már Ikeában, magától is tudja, hogy van ilyen, aki meg nem, az valszeg nem Ikea-közelben lakik, tehát mindegy.

13. Ez tényleg jól néz ki, de szerintem 2-3 hét után mindenki megunja így-úgy pakolgatni a cuccokat, és inkább visszarakja a rendes helyére. Hozzátéve, hogy ehhez bizony fancy konyhai eszközök is kellenek.

14. A legtöbb helyen a falon is szekrény van, de elismerem, ez sem egy borzalmas ötlet.

15. Sok sikert a megvalósításhoz, ha nem vagy bútorasztalos / nem akarsz drága pénzt fizetni egy bútorasztalosnak. Hozzátéve, hogy nálunk nem divat ilyen öblös fiókokat berakatni.

16. A belső polc tényleg jó ötlet, bár még nem láttam olyat, akinek ennyi sok és kis dobozkája lett volna a hűtőben. A forgó tányér szimplán szerintem nem éri meg azt az anyagi befektetést, mint amennyivel megkönnyíti a dolgokat.

17. Na, végre egy jó ötlet! Ez tényleg tetszik.

18. Erre igazából egy vállvonás volt a reakcióm. A DIY akkor jó, ha eddig gondban voltál azzal, hogy az illető cuccokkal mit kezdj. Emelje fel a kezét, akinek eddig gond volt a cukor / liszt tárolása.

19. Ez is egy jó ötlet.

20. És ez is az lehet, bár szerintem nincs mindenkinek egy külön vállfás szekrénye arra, hogy a csizmáit fellógassa.

21. Bár férfi vagyok, de ismerőseim között sincs olyan nő, akinek ennyi magassarkúja lenne, amit !! rendszeresen használ.

22. Ez is lehet jó ötlet, bár gyakorlatban nem hiszem, hogy sok embernek van 6-7 hasonló ruhadarabja.

23. Ez inkább egy praktikus tanács, mint bármi összerakandó-kivitelezendő, és annak tényleg jó.

24. Szerintem megállnak azok maguktól is...

25. Nem kezdek el azon poénkodni, hogy vajon mekkora energia benyúlni a szekrénybe és kivenni valamit.

26. Kinek van ennyi használatban levő napszemüvege? Csak kérdezem... mellesleg megnézném fotós arcát, mikor megkérdezem, hogy mennyivel lett volna rosszabb annak a polcnak a rácsaira felakasztani a napszemcsiket, amire a vállfát akasztotta.

27. Mindenki csak azért fog szöget kalapálni a falba, hogy ezt kivitelezze. Másik: hunyd be a szemed, és képzeld ezt el a szobád falán...

28. És még egy jó ötlet!

29. És még egy, bár kíváncsi vagyok, egy ajtócsukódáskor mennyi esik le róla... illetve albérlet esetén kiköltözéskor mit szól a főbérlő a tésztaszűrő ajtóhoz.

30. Ezt nem teljesen fogom fel.

31. Én még nem vettem észre, hogy annyira eldeformálódnának, meg aztán ilyen szivacshengert se lehet kapni minden sarki boltban.

32. És ez azért jó, mert...?

33. Igen. Egyszerűbb felfúrni / ragasztani egy mágnest a polc falára, mint szimplán letenni rá a csipeszt.

34. Ugyanaz, mint a késeknél.

35. Ez is lehetne jó ötlet, de magának a csöveknek a beszerzése problémásabb, mint valami normális helyet találni annak a két hajgöndörítőnek.

36. Ez se rossz, de mondj olyan szekrényajtót a szobádban, ami nem záródik polcra, és akadály nélkül elfér benne egy ilyen cucc. Nekem nincs.

37. Ez is jó, de inkább a barkácsolás szerelmeseinek jó. +1 a fürdőszobákban általában csempe van, amire azért nagyságrendekkel nehezebb felrakni egy ilyet +2 Magának a fürdő stílusának olyannak kell lennie.

38. Biztos örömmel veszed majd le a középsőt, és utána türelmesen újra felhúzogatod az összeset, hogy ilyen tipp-topp legyen 24/7

39. Ehhez nem tudok sokat hozzászólni.

40. És miért pont egy polc a fürdőszobaajtó felett? Miért nem egy szekrény alsó polca? Hogy ha mégis használni kelljen, még egy kislétra/szék is kelljen hozzá?

41. És ez mindig ilyen királyul fog kinézni, ugye?

42. A lista készítője imádja a mágnest, igen, mágnesre minden fém cuccot fel lehet tapasztani rendszerezve. Mégis hány pengő egy ekkora nagy mágnestábla?

43. Szimplán csak nem tudom elhinni, hogy valaki teleszegecseli a mosógép tetejét, hogy ne kelljen vasalódeszkát vennie.

44. Az előbb még azt mondta, akasszam függönyrúdra :( És még egyszer: kinek van ennyiféle tisztítószere? Én vagyok varázsló, hogy 4-5 féle tisztítószerrel képes vagyok kitakarítani a lakást?

45. Jó, bár iszonyat helyigényes. Meg energiaigényes a létrehozása.

46. Még egy példa arra, hogy jah, tök jó, különleges, meg minden, de milliószor egyszerűbb módon lehet ezt megoldani.

47. Sok sikert a legalsó kivételéhez. Kinek van 6 kosárlabdája?

48. Irigylem azt, aki ennyit tud sportra költeni, hogy mindenféle ilyen cucca van.

49. Ez tényleg jó módszer, apám is használja.

50. Ez egy tanács? Oké, köszi :D

51. ... aztán a dobozokat pakold a polcra. Ahova rakhatnád a DVD-t is. De az túl egyszerű volna, mert nem kellene 5 felesleges mozdulatot megtenned, ha nézni akarsz valamit.

52. Kinek van még lemezlejátszója?

53. Mégis hova megy az a sok kábel egy üres szoba közepén? Ilyen dzsumbuj általában bútorok mögött szokott lenni, oda meg szimplán pénzkidobás ilyet venni.

54. Eddig csak vagy ötször sütötték el ezt.

55. Most már tudom, mit kezdjek a naponta tucatszám termelődő üres festékesvödrökkel és ezüstserlegekkel, köszi!

56. Megint egy menj be a boltba - vedd meg - vidd haza cucc. Ilyeneket minek kell mondani?

57. Biztos jobb, mint egy polc, ahol mind a négy pink poharacska elférne úgy, hogy még 60000 másik dolog is melléférne.

58. Ez is volt már, igaz, itt csak műanyag biz-basszal. Biztos fogsz kapni pont olyan méretben, mint a fiókod.

59. Tényleg király! Naponta többször hagyok félbe random chipseket, olyannyira, hogy még pár vállfát is széttörök azért, nehogy kiszáradjanak. Emberek...

2014. okt. 9. 01:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem vannak igazán jók és ötletesek, de ezek nagyon kommersz, béna és használhatatlan dolgok, amiket a kérdező linkelt. A nagyrésze ronda, alkalmatlan és felesleges is.

Mi sokmindent készítünk kézzel, de nem ilyen idétlen műanyagdolgokat, meg wcpapír guriga diy és társai, hanem akkor már megfelelő alapanyagokból. Elsősorban fa, szövet, kötél-madzag és hasonlók... nem műanyag, fém.

[link] - ilyet már készítettem natúr kötéllel (vastagabbal) letekerve, ez pl. nagyon jól mutat, egyszerű, és semmibe nem került kb. Ha egy ilyen kosarat akar venni az ember mondjuk az Ikeában, akkor az élből 3000 ft kb.

[link] - ilyesmi képek készítését is jónak tartom

[link] - asztal ládákból, szerintem ötletes, a rusztikus stílus kedvelőinek

[link] - ilyesmi bortartónk van, imádjuk a bort és szerintem ez elég dekoratív

[link] - ilyesmi ékszertartót ácsolt nekem a férjem :) türkör nincs mögötte, mert értelmetlennek tartom

még rengeteg dolog van, ez csak pár példa hogy nekem mi tetszett vagy mi az, amit el is készítettünk :)

2014. okt. 9. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!