Faragtam fából egy medált, ha temperával lefestem bármilyen féle lakkal le lehet lakkozni?
a temperát nem ajánlanám, hacsak nem valami extrém szint akarsz neki adni.
inkább pácold, vannak szinező pácok is, ha akarod, hogy fényes legyen, akkor lakkozd is.
Hát igazából én először úgy terveztem hogy egyszínű vörösre színezem, de gondolkodtam hogy vörös alapon egy kis fekete minta, vagy fekete alapon egy kis vörös minta.
...Amúgy lakkból milyet használjak, hol tudom beszerezni hozzá a legolcsóbb lakkot? Mert gondolom azért az egyszerű körömlakk csak nem jó, hiába lakk.
Egy darab fára, melyből a medált is faragtad, kenj temperát, hagyd megszáradni, és lakkozd le a festékboltban kapható csónaklakkal. ( 2 decis kiszerelés is létezik ) Ha így sikerül, akkor mehet a medálra is.
U.i.: léteznek 2-300 Forintos körömlakkok is, minden színben. Erre is gondoltál ?? Hello
A tempera vizes alapú, tehát olyan lakkot ne válassz hozzá.
A pác+körömlakkal minta, utána lakk ötlet pl. ilyen kis felületen jól hangzik :)
Amúgy a fújható akril lakkot ajánlom én is.
Lakkozni mindenképp érdemes, hogy megóvd.
Ha medálról van szó, vélhetőleg érintkezik majd bőrrel, ezért a szintetikus, oldószeres lakkok nem jók. Használj vizes bázisú lakkot. Beszerezhető hobbiboltokban is pl:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!