Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Festéknyomokat hogyan tudnánk...

Festéknyomokat hogyan tudnánk eltávolítani? Részletek alant.

Figyelt kérdés

Univerzális zománcfestékkel csempére festettünk. Nagyon szép lett, de a nyomokat nem tudtuk eltávolítani.

A következőkkel próbálkoztunk: higító, festékkaparó, drótkefe, aztán szintetikus higító. Meg se mozdult.

Mit csináljunk?

2010. jan. 6. 16:17
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Festékboltban lehet kapni kromofágot.

Ezt próbáld meg!

A zománcfestéket is piszokul oldja. De figyelmeztetlek, hogy a csempét lehet be fogja mattítani, mivel azt is oldja szerintem. Óvatosan bánj vele, ne kenj be vele mindent, először próbáld ki egy kis folton. 600-700 forintért lehet kapni.

Ja és még valami.

Nem érjen hozzá a bőrödhöz!

Ha rácsöppen, vagy fáfröccsen az ecsetről a kezedre, akkor azonnal nyomd a csap alá és mosd le!!! Pár másodperc után úgy fogja égetni a kezed, mintha megégetted volna.

Erre figyelj! Amúgy jó móka, mert úgy viszi a festéket, mint a mesében.

Sok szerencsét! :-D

2010. jan. 7. 13:09
 2/3 anonim ***** válasza:
Van az a festék kaparó, ablakfestésnél az üvegről szépen leszedi, szerintem csempére is jó lenne. Azzal lepattan a felületről a festék, penge szerű éle van és az döntve van, úgy lepattintja a festéket.
2010. jan. 7. 16:55
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Szerintem az első verziót kipróbáljuk, bár cseddig csak rosszat hallottunk a kromofágról.

A második verziót már próbáltuk, de valószínűleg túl jó festéket vettünk. :)

2010. febr. 9. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!