Csöpögő melegvíz, régebbi fajta panel lakásban?
Tehát a kerámiából nyílik a két tekerő?Vagy nem értem :S
Bocs az offért de akkor sajnos én nem tudok segíteni :S
Első voltam
Még mindig én,csak annyit tennék hozzá,hogy múlthéten cseréltettem ki a csapot és a szerelő 1000Ft-ot kért el a szerlésért.Szerintem kérdezz meg egy szerelőt,mennyiért vállalná mert lehet jobban jössz ki vele.
21/L
(bár ez egy hidegvizes csap leszerelése, de talán segít valamennyit. A lényeg, hogy zárd el a sarokszelepeket, tekerd le a flexicsöveket a sarokszelepekről - ekkor még kicsuroghat belőlük víz. Utána a mosdó alján, ahol rögzítve van a csaptelep, azt is ki kell tekerni. Ez csaptelepenként változó kivitelű lehet. Ezután kiemelhető a csap a mosdóból.)
Majd:
Illetve:
Én a sarokszelepeket is kicserélném. 1/2"-3/8" a mérete, ilyen kell, 2 db, + tömítőszalag, amit a menetre kell tekerni. Javaslom, hogy szerelvényboltban vedd meg a csapot és minden hozzávalót. Az eladók készségesen fognak segíteni, meg is mutatják, ha kéred, hogy hogy kell le- ill. felszerelni! (Vagy még egy tipp: fényképezd le a meglévő csapodat, lehet, hogy egy felsőrész-cserével jó időre megoldódik a problémád. Ebben is segítenek a szerelvényboltosok!)
Előző vagyok.
Közben látom az eddigi beírásokat, úgyhogy tényleg azt javasolnám, hogy keress fel egy szerelvényboltot. Ha megmondod, merrefelé laksz, esetleg tudok javasolni üzletet.
A te csapod teljesen más mint amit 17:08 leírt.
Azt ezzel a "módszerrel" nem tudod kicserélni.
De egyébként teljesen felesleges kicserélni, főleg ha "minden pénz számít".
Csak 1 db tömítést kell kicserélni. (kb 5 Ft)
Bármelyik vizes boltban lehet kapni. Kb úgy néz ki mint 1 ötforintos, csak a közepe lyukas.
Ha elmondod mihez kell, tudni fogják.
A "meleg" oldalnál gyakrabban fordul elő, mert forró víz sem tesz jót a tömítésnek, és a meleg vízből kicsapódó vízkő sem.
A csere lépései:
A sarokszelepeket zárd el (alul a csap alatt).
Nyisd meg a csapot
Vedd le a csapról a fogantyút (van amelyiket egyszerűen csak le kell húzni, van amelyiknek a közekén van 1 csavar amit ki kell tekerni).
Most egy villáskulccsal ki lehet tekerni a szelepet (a krómozott csapban egy réz alkatrész).
A szelep végéről szedd le a lapos tömítést.
Tedd rá az újat.
Csavard vissza a szelepet.
Zárd el a csapot.
Nyisd meg a sarokszelepet.
Szia!
Micsoda véletlen. Pont ma szereltem meg két csapot a lakásban, mert a melegvizesek csöpögtek, sőt, néha folytak. Nekünk is olyan régi fajták vannak.
Nem feltétlenül kell őket kicserélni.
Kell hozzá egy villáskulcs készlet. Elzárod lennt a csapot a főágon és egyszerűen szétszereled a csapokat, nem olyan bonyolult. Valószínűleg van benne kosz, attól is is csöpöghet. A nyitó-záró menetet zsírozd meg és a zárógumis részt fordítsd el 180 fokkal. Sztem zárni fog.
Én csak kitöröltem, megkentem zsírral és összeraktam, de tökéletes lett.
Először próbáld meg ezt, ha jó, akkor nem kell újat venni!
Sok sikert! :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!