Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Csöpögő melegvíz, régebbi...

Csöpögő melegvíz, régebbi fajta panel lakásban?

Figyelt kérdés
Panellakásban van egy régebbi fajta csapunk, mármint, hogy a csap középen van és a két tekerő meg a két szélén, sajnos a meleg víz oldal mindig csöpög, így kénytelen voltam elzárni alul a csap alatt, de a hidegvíz meg tökéletes. Az a gond, hogy nem nagyon tudom egyáltalán hogyan kezdjek hozzá a szétszedéshez illetve mi kell hozzá? Nem nagyon van szerszámom de bármit kölcsön tudok kérni.
2010. jan. 5. 16:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerintem vegyél új csapot,pár ezerért már lehet találni a praktikerben,baumaxban stb.
2010. jan. 5. 16:31
 2/13 A kérdező kommentje:
És azt hogyan tudom kicserélni? Mert itt úgy van, hogy van a mosdókagyló, középen kijön a csap és a mosdókagylón a vízcsaptól messzebbre van a két tekerő, szóval így az egész blokkot nem nagyon tudom hogyan lehetne kicserélni, vagy mit kéne tennem vele.
2010. jan. 5. 16:41
 3/13 anonim ***** válasza:

Tehát a kerámiából nyílik a két tekerő?Vagy nem értem :S

Bocs az offért de akkor sajnos én nem tudok segíteni :S

Első voltam

2010. jan. 5. 16:51
 4/13 anonim ***** válasza:

Még mindig én,csak annyit tennék hozzá,hogy múlthéten cseréltettem ki a csapot és a szerelő 1000Ft-ot kért el a szerlésért.Szerintem kérdezz meg egy szerelőt,mennyiért vállalná mert lehet jobban jössz ki vele.

21/L

2010. jan. 5. 16:54
 5/13 A kérdező kommentje:
Sajnos nekem most minden fillér számít, szóval inkább megpróbálom, meg ha nem megy jól elvagyok hideg vízzel is :) De igen a kerámiából jön ki a két tekerő, de nem egy mai darab az egész.
2010. jan. 5. 17:03
 6/13 anonim válasza:

[link]

(bár ez egy hidegvizes csap leszerelése, de talán segít valamennyit. A lényeg, hogy zárd el a sarokszelepeket, tekerd le a flexicsöveket a sarokszelepekről - ekkor még kicsuroghat belőlük víz. Utána a mosdó alján, ahol rögzítve van a csaptelep, azt is ki kell tekerni. Ez csaptelepenként változó kivitelű lehet. Ezután kiemelhető a csap a mosdóból.)

Majd:

[link]

Illetve:

[link]

Én a sarokszelepeket is kicserélném. 1/2"-3/8" a mérete, ilyen kell, 2 db, + tömítőszalag, amit a menetre kell tekerni. Javaslom, hogy szerelvényboltban vedd meg a csapot és minden hozzávalót. Az eladók készségesen fognak segíteni, meg is mutatják, ha kéred, hogy hogy kell le- ill. felszerelni! (Vagy még egy tipp: fényképezd le a meglévő csapodat, lehet, hogy egy felsőrész-cserével jó időre megoldódik a problémád. Ebben is segítenek a szerelvényboltosok!)

2010. jan. 5. 17:08
 7/13 anonim válasza:

Előző vagyok.

Közben látom az eddigi beírásokat, úgyhogy tényleg azt javasolnám, hogy keress fel egy szerelvényboltot. Ha megmondod, merrefelé laksz, esetleg tudok javasolni üzletet.

2010. jan. 5. 17:36
 8/13 anonim ***** válasza:

A te csapod teljesen más mint amit 17:08 leírt.

Azt ezzel a "módszerrel" nem tudod kicserélni.

De egyébként teljesen felesleges kicserélni, főleg ha "minden pénz számít".

Csak 1 db tömítést kell kicserélni. (kb 5 Ft)

Bármelyik vizes boltban lehet kapni. Kb úgy néz ki mint 1 ötforintos, csak a közepe lyukas.

Ha elmondod mihez kell, tudni fogják.

A "meleg" oldalnál gyakrabban fordul elő, mert forró víz sem tesz jót a tömítésnek, és a meleg vízből kicsapódó vízkő sem.

A csere lépései:

A sarokszelepeket zárd el (alul a csap alatt).

Nyisd meg a csapot

Vedd le a csapról a fogantyút (van amelyiket egyszerűen csak le kell húzni, van amelyiknek a közekén van 1 csavar amit ki kell tekerni).

Most egy villáskulccsal ki lehet tekerni a szelepet (a krómozott csapban egy réz alkatrész).

A szelep végéről szedd le a lapos tömítést.

Tedd rá az újat.

Csavard vissza a szelepet.

Zárd el a csapot.

Nyisd meg a sarokszelepet.

2010. jan. 5. 20:06
 9/13 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok, érdemes megcsinálni a "hideg oldalt" is.
2010. jan. 5. 20:08
 10/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Micsoda véletlen. Pont ma szereltem meg két csapot a lakásban, mert a melegvizesek csöpögtek, sőt, néha folytak. Nekünk is olyan régi fajták vannak.

Nem feltétlenül kell őket kicserélni.

Kell hozzá egy villáskulcs készlet. Elzárod lennt a csapot a főágon és egyszerűen szétszereled a csapokat, nem olyan bonyolult. Valószínűleg van benne kosz, attól is is csöpöghet. A nyitó-záró menetet zsírozd meg és a zárógumis részt fordítsd el 180 fokkal. Sztem zárni fog.

Én csak kitöröltem, megkentem zsírral és összeraktam, de tökéletes lett.

Először próbáld meg ezt, ha jó, akkor nem kell újat venni!

Sok sikert! :-D

2010. jan. 5. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!