Imbuszos csavar le van sarkalva, hogy szedjem ki? (kép)
#le van sarkalva #lesarkalt #le sarkalt
2014. jún. 15. 18:33
11/19 anonim válasza:
Pl. egy 6-os csavarnál, 6-os fúróval addig fúrod, amíg a feje leesik a csavarnak illetve le bírod szerelni az alkatrészt. Ha jól látom ez valamilyen gázkar. Ha lejött a cucc és a csavarból maradt egy kiálló rész, akkor egy fogóval megpróbálod kitekerni, ha nem maradt, vagy nem jön ki, akkor egy 4,5-es fúróval átfúrod a benne maradt csavart és egy 6-os menetfúróval újravágod a menetet benne. Ilyenkor ha pontosan középen fúrtad át a csavart, a menetfúró kihozza a csavar maradványait és kitisztítja a menetet. Ha nem sikerül pontosan középen kifúrni és ezért tönkremegy a menet benne, akkor nagyobb menetet kell fúrni bele.
12/19 anonim válasza:
Még annyit, hogy egy 3-as fúróval fúrj elő neki, akkor biztos nem tud oldalra menni a nagyobb fúró.
13/19 A kérdező kommentje:
Ez egy biciklinek a váltója.
De ha le fúrom a csavar fejét, akkor hiába marad kiálló rész, nem tudom meg fogni. A képen látszik, hogy egy műanyag tokban van.
Benne van hogy még mindig én nem értek valamit....
Kaptam már azt a tippet, hogy reszeljem meg a műanyagot kicsit, hogy valamivel meg tudjam fogni, a csavart. Ez azért veszélyes, mert nagyon szélen van a csavar. A műanyag meg gyengülhet ott annyira, hogy erősebben meg fogom el pattan, és akkor semmi nem tartja a váltót.
2014. jún. 16. 09:18
14/19 anonim válasza:
Gondolom, ha ki jönne a csavar, akkor ez a váltókar oldal irányban letudna csúszni... Ebben az esetben nem csak a fejét fúrod le a csavarnak, hanem az anyag szintjéig kell fúrni, amiben a menet van. Amikor már le tudod húzni a kart, az előzőekben leírt módon kifúrod a csavar maradékát és újravágod a menetet.
15/19 anonim válasza:
Lehet, hogy nem jól gondolkodom! :) Ez a csavar a műanyagot fogja, vagy az egészet ez szorítja a kormányra?
16/19 A kérdező kommentje:
Az egészet fogja. Az a csavar rögzíti a kormányhoz azt a fémet is.
De nekem nincs ahoz való szerszámom, hogy újra tudjam metszeni, a csavarnak a helyét...
2014. jún. 16. 20:21
17/19 anonim válasza:
Értem, akkor még két lehetőséget látok. Az egyik, hogy egy kalapács és egy acéltüske segítségével néhányszor jó erősen ráütsz a csavar fejére. Ennek hatására az összeszorult menetek kicsit meglazulnak, a csavar feje pedig összezömül valamennyit és az imbuszkulcsot beleütve talán megindul. Ha nem jön össze, akkor marad a fúrás. Először egy 3-as fúróval kifúrod teljes hosszában a csavart. Lehetőleg pontosan középen és egyenesen tartva a fúrót. Majd utána a csavar vastagságának megfelelő fúróval ismét kifúrod teljes hosszában. 5-ös csavarhoz 4-es fúrót, 6-os csavarhoz 4,8 vagy 4,5-ös fúrót kell használni. Ekkor gyakorlatilag ha pontosan fúrtál, kifúrtad a csavar magját és már csak a menet maradt a furatban mint egy spirálrugó. Most már le kell hogy tudd venni a kormányról az egészet. A benne maradt menetmaradványokat, egy karctű segítségével kipiszkálod és menetfúró hiányában egy nagy szakítószilárdságú acélcsavar többszöri ki-be tekerésével felfrissíted a menetet. Nem olyan bonyolult mint amilyennek leírva tűnik :)
18/19 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem tűnik bonyolultnak....
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek. :)
2014. jún. 17. 11:40
19/19 anonim válasza:
Megfelelő máretű "torks" kulcsot kell beleverni, azzal ki tudod csavarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!