Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Gázcirkó folyton elengedi a...

Gyagyaliba kérdése:

Gázcirkó folyton elengedi a nyomást, mi lehet a baja?

Figyelt kérdés

Van egy régi FÉG kazánunk, ami alatt van egy tágulási tartály, 12 l-es. Ennek az alján van egy cső, amit ki lehet nyitni, erre szoktuk rákötni a slagot, és feltölteni a rendszert 1-1,5-2 bar-ra. Ezt mindig hideg állapotban szoktuk megtenni, tehát amikor jó ideje nem fűtött a rendszer. Na most erre kb 2-3 naponta szükség van, mert a nyomás már a 2. naptól kezdve csak 0-0,2 között van. A radiátorok nem lukasak, azt már megnézettük, és jól is melegszenek, kivéve a konyhában egyet, de az állítólag sosem volt jó, és nem is igazán hiányzik, elég meleg szokott ott lenni.

Nem tudjuk mi lehet a baj, szakembert nem akarunk hívni, mert egy van nálunk (falu), ő meg magyarázat nélkül feltöltené, majd elmenne.. Szeretnénk rájönni, hogy lehet ezt úgy beállítani, hogy ne kelljen töltögetni. Olvastam, hogy talán magát a tágulási tartályt kellene újratölteni, levegőtleníteni..

Szóval segítséget kérek, teljesen laikus vagyok, úgy magyarázzatok nekem... :)

Nézegettem egyébként fórumokat, de egyszerűen nem találok erre választ!

Előre is köszönöm!!!!!

2014. jan. 21. 11:31
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Hú köszönöm az ötleteket, meg, hogy ilyen számomra is értelmezhető módon írtátok le.. :) Ma délután kipróbáljuk otthon, aztán majd jelzek, hogy mi történt! Nagyon szépen köszönöm!! :)
2014. jan. 22. 08:43
 12/13 anonim ***** válasza:
;)
2014. jan. 22. 10:55
 13/13 anonim ***** válasza:
Nekem Bosch kazánom volt. Az volt a baja hogy nekem is leesett a nyomás minden nap. Fel töltöttem állandóan, naponta. Viszont az aluminium bélésű kéménybe a kondenz víz szinte minden nap kb fél liter volt. Ez így ment több évig. Szakember se tudott semmit mondani. Aztán egyszer teljesen be adta az unalmast. Persze decemberbe minusz 10 körül. Nem volt idő javítgatni, meg semmi jót nem tudtak mondani. Csak a csere. Demrad-ot tettek fel . Azóta 4 éves és se a nyomás nem megy el se kondenz víz nincs . A hatás foka meg sokkal jobb. Lehet hogy ezzel nem sokat segítettem de tanulságként hátha.
2014. febr. 8. 07:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!