Hogy járó-lapozzak le egy olyan aljzatot, aminek eltérő anyagú a felülete és egybe, egy síkba akarom járó-lapozni?
Figyelt kérdés
Adott egy rész a házban, ahol pincelejárat volt, a lakótérből lehetett lemenni közvetlen a pincébe. Ezt a lejáratot megszüntettem. Úgy szüntettem meg, hogy beszabtam két forgácslapot párhuzamosan, hőszigeteltem és pur-haboztattam. nagyon stabil, akár ugrálni lehet rajta. A felső forgácslap síkja, 1 cm pontossággal illeszkedik a járófelület síkjára. Ez a járófelület beton. Ez egy kis rész a ház sarkában. No ezt a részt szeretném széppé tenni, hogy járó lapozom. Az a problémám, hogy a beton és forgácslap közti átmenet nem pontosan egy síkban van és a forgácslapra nem hiszem, hogy lehetne ragasztani csemperagasztóval. Aljzatkiegyenlítő se áll meg a forgácslapon. Ti hogy oldanátok meg? Gondoltam, hogy lépésálló hungarocellt ragasztok a teljes felületre, mondjuk purhabbal és arra teszem a járólapot. Milyen ötleteitek vannak erre a problémára?2013. dec. 3. 17:47
1/6 anonim válasza:
A lépésálló hungarocell jó lehet, de ne purhabbal, inkább sziloplaszttal!
2/6 anonim válasza:
Burkolás előtti alapozó, és a aljzat kiegyenlítőt lehet is felhordani!
Egyébként is kell alapozni a padloponozás előtt!
Mit értesz "forgácslap" alatt? OSB táblát?
Mert arra simán lehet járólapozni, le kell kenni alapozóval, és flexi ragasztóval már lehet is rakni rá a lapot.
Egyébként, ha nem nagy felületről van szó, akkor csempe ragasztóval is ki lehet húzni az egész síkot egy szintre.
De XPS nikecellt semiképp ne rakj le, mert kb fél év után kézzel fogod felszedni a lapokat!
3/6 A kérdező kommentje:
igen OBS
2013. dec. 3. 19:34
4/6 A kérdező kommentje:
XPS nikecell, az micsoda?
2013. dec. 3. 19:35
5/6 anonim válasza:
Az XPS "lépésálló hungarocell"
Vegyél burkolás előtti alapozót, és akkor az OSB-re már bármit lehet tenni, ragasztó, aljzat kiegyenlítő.
6/6 A kérdező kommentje:
ment a zöld pacsi, köszi
2013. dec. 3. 20:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!