WC lefolyóba hogy tudok beépíteni levegőbeszívó szelepet?
Adott egy kész rendszer, emeleti WC és a földszinti WC, egy családi házban. Időnkét probléma jelentkezik, hogy valamelyik WC-ből eltűnik a víz és bűz jön ki a lefolyóból. A jelenség oka, hogy az elfolyó víz után vákuum keletkezik, ami elszívja a vizet abból a WC-ből, ami nem volt használva. Ill lehetséges, hogy az utcai csatorna okozza a vákuumot.
Hallottam, hogy ilyen problémát úgy oldanak meg, hogy a beépítenek a lefolyó PVC csövénél egy olyan légszelepet, ami befelé engedi a levegőt és kifele nem, így a vákuum megszűnik.
Mivel az én rendszerem kész és nem férek hozzá, csak a pincében tudnám megbontani a PVC (120mm-es) lefolyót, gondoltam oda betennék egy ilyen szelepet.
Kérdésem az, hogy milyen szerkezet ez a szelep, én még soha nem láttam és hogy mennyire segítene a problémán? Milyen egy ilyen szelep?
Szia!
Megkérdezhetem, megoldódott a problémàd? Nekünk is hasonló gondunk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!