Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » WC lefolyóba hogy tudok...

WC lefolyóba hogy tudok beépíteni levegőbeszívó szelepet?

Figyelt kérdés

Adott egy kész rendszer, emeleti WC és a földszinti WC, egy családi házban. Időnkét probléma jelentkezik, hogy valamelyik WC-ből eltűnik a víz és bűz jön ki a lefolyóból. A jelenség oka, hogy az elfolyó víz után vákuum keletkezik, ami elszívja a vizet abból a WC-ből, ami nem volt használva. Ill lehetséges, hogy az utcai csatorna okozza a vákuumot.

Hallottam, hogy ilyen problémát úgy oldanak meg, hogy a beépítenek a lefolyó PVC csövénél egy olyan légszelepet, ami befelé engedi a levegőt és kifele nem, így a vákuum megszűnik.

Mivel az én rendszerem kész és nem férek hozzá, csak a pincében tudnám megbontani a PVC (120mm-es) lefolyót, gondoltam oda betennék egy ilyen szelepet.

Kérdésem az, hogy milyen szerkezet ez a szelep, én még soha nem láttam és hogy mennyire segítene a problémán? Milyen egy ilyen szelep?

#bűz #WC. lefolyó
2013. nov. 16. 07:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
59%
Látni kéne a konkrét helyszínt. A kézmosós megoldás a legegyszerűbb, legolcsóbb, leggyorsabb. mindenképpen azzal kell kezdeni a házépítés során elbaszott dolog utángányolását, s ha ez nem hoz megoldást a problémára, akkor viszont nagyüzemi módon falat kell verni, és tisztességesen meg kell csinálni úgy ahogy a nagykönyvben is meg vagyon íródva.
2013. nov. 17. 10:51
 12/16 A kérdező kommentje:
teszek minden szifon után-egyet egyet. két fürdőszobai csap alá és a mosogató alá. hármat- szíjon levegőt ahonnan akar.
2013. nov. 17. 12:11
 13/16 bpisti74 válasza:
Szia! Mindenhová kellett beraknod? Vagy már a mosdónál berakott légbeszívó szeleptől jó lett a rendszer? Nincs bűz, nincs zubogás a rendszerben utána? Megszűnt minden kellemetlenség? Köszönettel várom a válaszod!
2014. jan. 14. 16:46
 14/16 anonim ***** válasza:
Igen, tisztelt kérdező, engem is érdekelne az eredmény.
2015. jún. 15. 20:15
 15/16 anonim válasza:

Szia!

Megkérdezhetem, megoldódott a problémàd? Nekünk is hasonló gondunk van.

2021. nov. 30. 23:49
 16/16 anonim ***** válasza:
Megoldódott a gondja. A dolog kicsit bonyolultabb, de a lényeg, hogy ha egy fürdőben van wc és kézmosó is, akkor a kézmosóhoz a szifon és a fal közé egy légbeszívó szelepet kell betenni, lényeges, hogy ez fel legyen vezetve a mosdókagyló fölé és ott legyen a szelep. Ha a víz bluggyog, vagy ha tölcsérszerűen folyik le, egészen biztosan nincs levegője és szelepért kiált.
2021. dec. 6. 03:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!