Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Thermocut 230/E típusú melegvá...

Thermocut 230/E típusú melegvágóhoz pedált/kapcsolót hol tudok beszerezni?

Figyelt kérdés

Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy nem régen szereztem be egy Proxxon márkájú Thermocut 230/E típusú melegvágó készüléket. Ehhez viszont nem volt pedál, ami számomra elég nagy hátrány.

A gép makettezéshez kell, így szerintem érthető, hogy nem mindegy, mivel tudom kapcsolgatni az áramellátást. Van rajta egy kézi kapcsoló, de erről valahogy lemondok, mert nem jó megoldás, amikor 1-2-3 centiket kell vágni.

Szóval van valami ötletetek, hogy ilyen dologhoz áramkörmegszakítót, lehetőleg pedál formájában hol tudok venni?

Nem is muszáj, hogy pedál legyen, csak valami erre a célra alkalmas eszköz.

Nagyon megköszönném.

2013. okt. 25. 11:52
 1/6 anonim ***** válasza:

[link]

Itt van egy gyári megoldás.

Én anno csinálta kültéri csengőkapcsolóból is lábpedált, az is működött.

2013. okt. 25. 17:57
 2/6 A kérdező kommentje:

Elfelejtettem, hogy lehetőleg Győr, vagy max. 10 km-es körzete kéne :S

Ne haragudj, ez kulcsfontosságú lett volna.

De köszönöm szépen a válaszod, mert ez is nagy segítség :)

2013. okt. 25. 18:30
 3/6 anonim ***** válasza:
Biztos van ott is valamilyen villamosági bolt, ahol tudnak segíteni. De akár ey 230V-s mikrokapcsolóval is meg lehet oldani, csak megfelelő mechanika kell hozzá. pl egy varrógép rossz kapcsolója.
2013. okt. 25. 19:52
 4/6 A kérdező kommentje:

egyetemista vagyok, és olyan nincs, hogy rossz dolgok, mert azt kidobom. Így is kevés a hely sajnos, a géphez viszont mindenképpen ugye kellene a pedál.

És köszönöm a tippet :)

2013. okt. 25. 19:54
 5/6 anonim ***** válasza:

Akkor maradj a csengő kapcsolónál :) Egy ezresnél nem több szerintem a falon kívüli csengőkapcsoló, 230V 10A-esek általában. Csak belekötöd a vezetéket, és már lehet is taposni.

Ilyet biztos találsz, ha máshol nem, akkor a praktikerben.

[link]

A linkelt biztos jó.

2013. okt. 25. 21:04
 6/6 A kérdező kommentje:
Ez tökéletes *-*
2013. okt. 26. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!