Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan kell jól láng hegeszteni?

Hogyan kell jól láng hegeszteni?

Figyelt kérdés
Üdv! A kérdés az lenne, hogy hogyan kell jól lánghegesztővel hegeszteni. Ugye van a hozaganyag és van a hegesztőpálca. Hegesztőpálca jobb kézben, hozaganyag bal kézben. Mikor kell a hozaganyagot hozzáadni? Amikor már szinte folyik a hegesztendő anyag? Milyen mozdulatokkal? Mennyit kell hozzáadni? Valamint milyen távolságba tartsam a hegesztőpisztolyt az anyagtól? Mert nekem állandóan durran akkorát, hogy megáll bennem az ütő.
2013. okt. 17. 17:43
 1/10 A kérdező kommentje:
18 éves vagyok ez lemaradt és fűtésszerelőnek tanulok.
2013. okt. 17. 17:44
 2/10 anonim ***** válasza:
Ezt itt nem fogod elsajátítani! Keress egy maszekot aki mellett tudsz tanulni ilyen fogásokat, ennek csak az az egy járható útja van.
2013. okt. 17. 19:06
 3/10 anonim ***** válasza:

Nos Én úgy csinálom hogy balkézben van a pálca(vagy egyenes és akkro a hüvelyk új és a mutató közt adagolom a hüvelyk újjammal tologatva mint avizáskor :) )

Tehát bal kezedben a pálca ,jobban a pisztoly.

Kezdjünk az alapokkal:

Különböző vastag anyagokhoz különböző fejeket használunk tehát ha nagyon vastag anyagokhoz olyan fejet rakunk fel amin több gáz tud kijönni.

Gyakorlatilag két dolog miatt szokott durrogni :)

Az egyik hogy sok oxigént kap vagy túl közel rakod a fejet . A hegesztés szögerie figyelj.

Két hegesztés létezik lánggal.A tutibb a balról jobbrahegesztés,de az általánosságban jobbról barla haladunk mert kezdők vagyunk :) Tehát adott távolságban melegíted az anyagot,meglátod hogy megjelenik az ömledék,és abba tolod bele a pálcádat ,a pálcádból belecseppen vagy belefolyik és akkor haladsz tovább.Hogy szebb varratod legyen egy nagyon kicsit körözz hegesztés közben a pisztollyan(tényleg kis köröket),mert azzal is alakítod a varrat alakját.

Jobbról balránál amire oda kell figyelni hogy kis körtét kell látnod melegítésnél és azt töltöd ki hozamanyaggal.

Gázbeállítás megy?

Megengeded az acetilént,ráengeded az oxigént és akkor jó mikor ép hegyes a kis kék(ennél közelebb nem kell tenned a hegesztőfejet a munkadarabodhoz mert akkor is durran :) )

Alumíniumnál nem hegyes ez a valami mert oxigéndúsnak kell lennie.

Mégvalami,ha varrsz valamit és már a vége fele jársz akkor mindig kapd néha el a pisztolyt mert beolvad a vége mondjuk a lemeznek (ott gyülemlik fel a hő )

[link]

[link]

[link]

5mp.eu/web.php?a=hegeszto&o=EHHKJ_gUYx

Remélem tudtam segíteni!

Üdv!

2013. okt. 17. 20:29
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!!

Első: Igen, tudom, hogy ezt így nem tudom elsajátítani, ehhez gyakorlat szükséges. :) Remélem majd jól megtudom tanulni, csak még nagyon-nagyon kezdő vagyok.

Második: Köszönöm a választ, sokat segítettél! A gázbeállítás jól megy. Kicsi, hegyes és kék színűnek kell lennie a magnak. Valamint ne sisteregjen, mint az állat, hanem csak kis zajt csapjon. :)

Amúgy az a hegesztőpálca, hegesztőpisztoly akart lenni a kérdésben, csak elírtam. :D

2013. okt. 17. 21:32
 5/10 anonim ***** válasza:
Kezdésnek gyakorolj sok varratit amit vízszintesen húzol,ha meg yakkor gyakorlohatod a harántot,a függűt a fejfölöttit,aztán kezdhetsz csövet hegeszteni,mindezeket pozíciókban!Érdemes állva megtanulva hegeszteni,de ha túl alacsony a munkaasztal akkor ülj le,fő a kényelem :)
2013. okt. 17. 22:04
 6/10 anonim ***** válasza:

Ebből a videóból elég sokat lehet el lesni,akkor is ha Német nyelvű.

Tény..gyakorlás..gyakorlás.

Katt a linkre

http://www.youtube.com/watch?v=H8MjzdFXbzc

2013. okt. 18. 19:11
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Gyakorolni fogok amikor csak tudok :D Persze nem csak ezt kell majd, hanem a többi hegesztést is, csak ez nehézkesen megy:D
2013. okt. 18. 20:34
 8/10 A kérdező kommentje:
U.i.: A videó jóféle, sok hasznos tudnivalót tartalmaz!
2013. okt. 18. 20:34
 9/10 anonim ***** válasza:
Eleinte nekem is nehézkesen ment,aztán nagyon sokat gyakoroltam,ha ezt suliban csinálod akkor van rá időd megtanulni,csak akkor tényleg gyakorolni kell folyamatosan ha kell segítséget kérsz egy olyantól aki ért is hozzá hogy az is nézze hogy mit csinálsz nem jól stb. Viszont ha egy picit elméletben is utánanézel,sokat tanulhatsz onnan is és ezek hasznos dolgok!Én 9 hónap alatt tettem le a vizsgát minda 4 technológiára.Nos ilyenkor csak alapokat tanulsz meg,meg betudod gyakorolni a vizsgamunkákat valamennyire .Szóval ha egy picit gyengusznak érzed magad akkor gyakorolj többet
2013. okt. 19. 04:49
 10/10 A kérdező kommentje:
Most már egész jól megy. Nem profi módon, de azért már eljutottam arra a pontra, hogy nem durrog folyton. Elkezdtünk ívvel hegeszteni, az valami pofonegyszerű a lánghegesztéshez képest :D Annyival rosszabb, hogy hamar kilyukad az anyag, ha túl lassúak vagyunk vagy sok az amper. :D
2013. okt. 24. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!