Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fégtherm gázkazán főégője...

W.zoli kérdése:

Fégtherm gázkazán főégője miért nem kapcsol be?

Figyelt kérdés
Feltöltöttem a rendszert vízzel (~1,2 bar), bedugtam a gázkazán elektromos csatlakozóját, őrlángot begyújtottam, a szivattyú úgy hallom működik. Amikor a hőfokszabályzót feljebb tekerem, hallom benne a kis kattanást, viszont a gázkazánban a főégő nem gyullad be, csak az őrláng ég. Mi lehet a baj?

2013. okt. 6. 11:01
 1/1 anonim ***** válasza:

"Amikor a hőfokszabályzót feljebb tekerem"

Ez a kazán hőfokszabályzója? Mert akkor tekerd fel a szobatermosztátot is, vagy kapcsold fűtés üzemmódra a nyári állás helyett!

"Amikor a hőfokszabályzót feljebb tekerem"

Ha ez a szobatermosztát akar lenni, akkor nézd meg a kazánt, hogy a fűtési hőfok fel van-e tekerve kb. 60 fokra, mert ha az nyári üzemmódban van, akkor se lesz fűtés! (Én pont így jártam: balfék módon bekapcsoltam a szobatermosztátot, de a cirkón nem tekertem fel a hőmérsékletet, aztán csodálkoztam, hogy miért nincs fűtés! Balfék voltam na!)

2013. okt. 6. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!