Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi kéne hozzá, hogy meg...

Mi kéne hozzá, hogy meg tudjuk csinálni?

Figyelt kérdés
Lehet hülyeségnek gondoljátok, de nekem nagyon tetszik ez az ötlet. Szeretnék az apukámmal (aki valamennyire ért a barkácsoláshoz) csinálni egy telefonfülkét. Nem olyat, ami itt van, hanem olyan pirosat, mint a Londoni. Egy ilyen kis "számítógépes fülkének" használnám, persze még nem biztos, csak kíváncsi vagyok hogy mik kellenének hozzá, és mennyire lehetne saját kezűleg megvalósítani. 16/L
2013. szept. 13. 16:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Fából és üvegből házilag is meg lehet csinálni 2x2-es lécből és 2x12-es deszkákból összecsapolva vagy L vasakkal összecsavarozva. Utána lécezni, 2x lefesteni, majd beszögelni az üveglapokat üveggel. Kb. 25-30e ft az anyagköltsége fával, üveggel, festékkel és zsanérokkal. A tetejét esetleg rétegelt lemezből dekopírral ívesre vágva. Kb így is 3 napos meló a festés száradása miatt.
2013. szept. 13. 16:37
 2/5 anonim ***** válasza:

Azt gyorsan hozzátenném, hogy fából kicsit vastagabb anyag kell mint az eredeti fémnél. Lehet, hogy a 2x2-es az kevés lesz. Gondolom hegeszteni senki nem akar és a lemezmunka kicsit bonyolultabb is, hogy stabil is legyen és hasonlítson is.

Úgy képzeld el, mintha 3 félig üvegezett ajtót forgatnál össze és tennél rá egy tetőt, ami stabilan összefogja. Persze küszöb is kell, mert az is merevít azon az oldalon ahol nincs kötés az éleknél, mert ugye kinyílik. Kérdés, hogy egy 70x70-es lukban elfér-e apu a laptopjával és székével ülő helyzetben, zárt ajtóknál. Szerintem min. 90x100-as kéne.

2013. szept. 13. 16:51
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm, sokat segítettél :) amúgy nem apumnak kéne, hanem nekem, és én biztos hogy beférek, mert elég vékony vagyok, de szerintem még apum is beférne, mert ő is hasonló alkat. :)
2013. szept. 13. 17:09
 4/5 A kérdező kommentje:
gondolom hogyha valahonnan rendelnénk (ha egyáltalán lehet ilyesmit kapni) az sokkal drágább lenne, mint az anyag ára?
2013. szept. 13. 17:10
 5/5 anonim ***** válasza:

[link]

Egy kis angoltudás kell, és itt a komplett leírás. Biztosa olcsóbb, ha magatok csináljátok. A kérdés, hogy megtudjátok-e csinálni.

2013. szept. 13. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!