Megromlik a víz?
Figyelt kérdés
Üvegeket szeretnék feltölteni valamiféle folyadékkal, majd szilikonnal légmentesen lezárnám.
A cél az lenne, hogy évekig olyan hatása legyen, mintha az egész felület üveg lenne. A desztillált víz jó erre a célra? Ásványi olaj esetleg? Valami más?
2013. szept. 13. 03:21
1/3 A kérdező kommentje:
Fontos lenne, hogy ne ködösödjön be.
2013. szept. 13. 03:22
2/3 anonim 



válasza:





Ha feforralod a vizet, és hagyod lehűlni, az ásványi anyagok a forraló edényben csapódnak ki. Ha ezt óvatosan öntöd át, elvileg tiszta marad.
3/3 anonim 



válasza:





Attól hogy felforralod a vizet, még nem fognak kicsapódni a benne oldott ásványi anyagok. Hogy ezektől megszabadulj, desztillálni kell a vizet, így a víz elpárolog, az ásványi anyagok vízkő formájában a párolóedényben maradnak. De ettől még egyes bacilusok, gombaspórák túlélhetik a műveletet, amelyek a vizedet idővel opálossá tehetik.
Javaslom valamilyen fertőtlenítőt kis koncentrációban a vízhez keverni, amennyitől még nem lesz látható kinézet-változása a víznek, de csírátlanítja azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!