Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan lehet betörni egy...

Hogyan lehet betörni egy dupla üveges ablakot zaj nélkül? Ötletek?

Figyelt kérdés
2013. júl. 19. 14:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Kis huncut,hova akarsz te betörni?
2013. júl. 19. 15:36
 2/9 anonim válasza:
53%

kiveszed az ablakot. Amúgy hova akarsz betörni?

...azt is csinálhatod hogy vágs egy akkora jukat az ablakra amin beférsz (mind a kettőn)

2013. júl. 19. 15:36
 3/9 A kérdező kommentje:
nem akarok betörni sehova:p a szomszedba betörtek egy ilyen ablakot es nem tom elképzelni, hogy hogyan törheték be zaj nélkül, egész éjjel fent voltam és semmit nem hallottam
2013. júl. 19. 15:47
 4/9 anonim ***** válasza:

Amennyire tudom a leghalkabb megoldás az amikor szövetdarabon keresztül törik be az tompítja a hangját, és ha az üveg darabok puha felületre esnek az is tompít. Magát a törés hangot úgy tudják hogy kisebb kővel apránként törik be az üveget így minimális zaj van amit akkor hallani lehet ha az ember kint tartózkodik, de annak van a leghalkabb zaja.

Én 1 hónapja amikor ablakot cseréltem a régi keret üvegeit úgy törtem ki hogy kalapáccsal apránként vágtam bele egy picit hogy legyen egy kis lyuk és körülötte letördeltem az üveget így elég halk volt maga a törés.

Kitörni is csak azért törtem ki mert az ablakot kicseréltem a keret meg jó gyújtósnak. Az üveggel meg semmit nem lehetett már kezdeni mert karcos kopott volt. De így meglehet oldani minimális zajjal.

2013. júl. 19. 15:55
 5/9 A kérdező kommentje:
köszi a bő választ)
2013. júl. 19. 16:25
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekünk a sima síküveg be volt ragasztva egy oldalról, öntapadós fóliával, hogy ne lehessen átlátni. A gyerek hozzávágta a játék hevében hozzávágta az autót. Csak az autó csattanását lehetett hallani, üvegcsörömpölés nem volt. (Azóta minden üvegablakra tettünk két oldalra fóliát, így nem vágja meg magát senki)

Na, ha a betörő is ismeri ezt a tényt, akkor csak gyorsan lefóliázza, (kis rutinnal két perc alatt megvan) egy rongyot tesz az üvegre, odasóz neki és a ronggyal lehet kiszedni az üveget, ezt kétszer. Szóval egyáltalán nem megoldhatatlan sajnos, és nagyon halk. Szerintem egy autó, vagy motor hangja elnyomja a roppanást.

2013. júl. 19. 21:26
 7/9 anonim ***** válasza:

Hatos !

Milyen fóliával fóliáztátok az ablakot ?

2013. júl. 20. 08:23
 8/9 anonim ***** válasza:

Amit a gyerek tört be ablak, azon

[link]

ilyen mintázatú fólia volt. A többi ablakra meg átlátszót tettünk. Obiban biztos lehet kapni, azt hiszem üvegtapéta néven fut. A nem átlátszónak 400Ft volt métere (50cm széles azt hiszem), a víztisztának meg 350ft.

De nagyon megéri, főleg ha mindkét oldalán fóliázott, mert valamivel nehezebben törik be, és ha be is törik, akkor semmi szilánk nincs. Sőt az üvegcseréig bőven maradhat a helyén a törött.

2013. júl. 20. 09:32
 9/9 anonim ***** válasza:
Köszönöm !
2013. júl. 20. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!