Milyen súlya lehet egy 1x1x1,7m rakott (nem szórt) kalodás akác fának?
Figyelt kérdés
Sulyra szerintetek megfelel egy 10-11 mázsa friss vágású akácnak?
(azt olvastam a neten hogy méteresben nézve, 1 em3 fának kb 10-12 mázsa a frissen kivágott megfelelője.) tudom ebből kiindulva még szép hogy megvan benne, de mégis.. kiváncsi vagyok a véleményetekre.
Továbbá ha ilyet veszek mire figyeljek oda?
Jobban megérné hálósan venni szintén 1 Em3? mennyivel lehet kevesebb benne...mint a kalodásban.
2013. máj. 29. 01:57
1/2 anonim válasza:
Megfejtés : az Em3 mértékegység az erdészeti köbmétert jelenti. A "sarangba" rakott rönkök 1 m szélesek és 1,75 m magasra rakják őket.( Az erdészeti köbméter azért kell , mert a rakás 57%-a levegő.) Egy erdészeti köbméter akácfa súlya, a nedvességtartalmától függően, 10-13 mázsa. Ara figyelj , hogy ne legyen a rakásban nagyon sok görbe fa, mert azzal rosszabbul jársz.
2/2 anonim válasza:
Még valamit figyelj. A frissen vágott fa nedvességtartalma 40 %. Az egy éve vágott fáé 25%, a kétévesé 15%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!