Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi a különbség a rutilos és...

Mi a különbség a rutilos és bázikus elektródák közt?

Figyelt kérdés
2013. máj. 14. 20:10
 1/3 anonim ***** válasza:
87%
A rutilos bevonatú elektródákat barkácsolásnál , egyszerűbb hegesztési feladatoknál és akkor alkalmazzuk ha a mechanikai követelmények közepesek . A bázikus bevonatú elektródákat fokozott mechanikai követelményű szerkezetek hegesztésénél használjuk .
2013. máj. 15. 09:47
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem úgy rémlik, a bázikus elektródák egyenáramot igényelnek.
2013. máj. 15. 19:44
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Rutilosnál:Lehet egyen árammal és váltóárammal hegeszteni,Ívgyújtása gyerekjáték,tárolása szárazhelyen.Varrat mínősége elégséges,hegesztési pozícióban nem minden helyzetben lehet vele hegeszteni,olcsóbb mint a bázikus elektróda,hegesztés közben Én kevésbé látom varratom alakulását.

Bázikus elektróda:Fordított polarítással és egyenárammal tudsz vele csak hegeszteni,nehezebb az ívgyújtás(kezdők számára),a varrat mínősége sokkal jobb és bármilyen pozicívóban lehet vele hegeszteni,jobban beég az anyagba a hozamanyag,tárolása meleg száraz helyen(azaz használat elött 200fokos melegítőben kell tárolni ha jól emlékszem).

Én ha tehetem csak bázikus elektródát használok,ha egyszer megszokod akkor nagyon jól lehet vele dolgozni!

Úgy nagyjából csak ennyi a különbség!

2013. máj. 18. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!