Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » A sógyurma receptjét nézem,...

A sógyurma receptjét nézem, valahol 2:3 só-liszet írnak, van ahol éppen fordítva. Mi a különbség a kétfajta között?

Figyelt kérdés

2013. febr. 16. 18:10
 1/7 TappancsMancs ***** válasza:
Nem tudom de akár ki is próbálhatnád mert nem egy drága dolog. Mondjuk evőkanállal mérve csinálsz egy egy kis darabkát kilapítgatod és ha kiszáradt látni fogod.
2013. febr. 16. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 TappancsMancs ***** válasza:
Ja mert lehet mindkettő jó és az egyik csak téves emlékezet miatt fordított, de esetleg mindkettő jó.
2013. febr. 16. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
ezzel nem sok információt adtál, kár volt írnod
2013. febr. 16. 21:14
 4/7 TappancsMancs ***** válasza:

Penig nem volt kár ez kb a válasz ha két féle recept is van, akkor bizony ez nem totál szigorúan betartandó arányokkal megy. Ha 2/3 és fordított arányban is jó a recept akkor .... akkor mindkettő jó. Amúgy a liszt az keményítőt ad a só meg kristályosat. Aztán amit jobban szeretsz benne csinálj olyat.


Másik meg a kettő közötti különbséget én nem próbáltam ki ezért nem tudom és ezért nem is írtam. Ha tudtam volna írtam volna.


Szerintem beszólogatás helyett ki is próbálhattad volna mert kb 15 perc és látod a dolgot.

2013. febr. 17. 02:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Azt hozzáteszem hogy itt a gyakorin a válaszolók nem

válaszadó-csicskái a kérdezőknek. Amennyit tud valaki hozzátenni annyit és azt válaszol.

2013. febr. 17. 02:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
A kérdés nem az volt, hogy melyik jó, vagy lehetséges. Mert azt leírtam, hogy kétféle van, és nyilván mindkettő jó. A kérdés az volt, hogy miben különböznek, hogy a több só például milyen fizikai tulajdonságát növeli vagy csökkenti a sógyurmnak? Száradási idő? Ragacsosság? Darabosság? Viszkozitás? Stb. Egyébként kézlenyomatot szeretnék vele, és ahhoz nem mindegy.
2013. febr. 17. 10:49
 7/7 anonim ***** válasza:

A só:liszt =2:3 a jó arány. Saját tapasztalat alapján. De ha lágyabbat akarsz, akkor több só kell bele. A vízzel csínján bánj, apránként add hozzá, mert aztán hirtelen nagyon lágy lesz.

Színezheted is, belegyúrsz temperát.

2013. febr. 18. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!