Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen forrasztóónt használjak?

Milyen forrasztóónt használjak?

Figyelt kérdés

A képen látható 750wattos égőhöz nincs foglalatom, ezért a 2-es réz sodrott vezetéket már többször rácineztem, de a magas hőtől mindig leolvadt , főleg a végéről.Egy babszemnyi kellene, de nam tudom milyen.

[link]

2009. okt. 1. 11:15
 1/3 anonim válasza:
Szerintem tök mindegy melyiket használod, ugyanis ha pillanatforrasztóval dolgozol, az azonos hőfokon (kb. 280 C) olvasztja meg a forrasztóónt. Tehát mindig meg fog olvadni és leesik a vezeték. Ha magasabb olvadáspontú anyaggal (pl. ezüst) próbálkozol, akkor félő, hogy az izzót teszed tönkre. Ezért kizárólag egy foglalat beszerzésével megoldható a probléma.
2009. okt. 5. 21:29
 2/3 A kérdező kommentje:
Igazad van, a foglalat lenne az igazi megoldás, de mivel ehhez nem tudok hozzájutni, ezért gondoltam a forrasztásos megoldásra.Te mit javasolsz, hol tudnék beszerezni ilyen foglalatot, amiből valójában kettő kellene, mert az égő 110 voltos és egy másikkal sorba kötve tudnám használni?
2009. okt. 6. 07:23
 3/3 anonim ***** válasza:
Ezt a tipust az 50-60 -as években használták aggregátorhoz,esetleg kimustrált katonai cuccok közt lehet még foglalatot találni.
2009. okt. 7. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!