Inverteres hegesztőből milyet otthonra?
Otthoni barkácsolási munkákra lenne szükségem egy inverteres bevontelektródás hegesztőre. A kérdésem az, hogy melyik márkákat kerüljem el, vagy otthoni használatra mind megfelelő? Láttam már 30ezer forinttól is, és ha az is elég, akkor nem szívesen költenék rá 2szer annyit.
Hány amperos kellene minimum?
Jó az a gép is amit a Tamás linkelt,de annyira nem erős mint a strausz.
Én a strauszt ajánlani tudom mert olcsó ,erős,és nekem vele még nem volt bajom.
A strausz gépet hegesztőboltokban nem fogod megvásárolni mert szószerint piaci termékek és koppintás is egyben,bár bemehetsz körbenézni hogy miket árulnak mennyiért.
Ha viszont más márkát nézel ,mindig érdemesebb a nagyobb amperosat megvenni és ami a lényeg hogy minnél több legyen a bekapcsolási ideje ami %-ban van megadva.
Én Jasic Model: ARC 200A/230V MMA ,Iweld Model: ZX7-200 Inverteres MMA Én a listáról ezt a kettőt venném ha lenne rá úgy pénzem.Amik úgy az elején vannak amolyan kis kofferes gépek,nos azokat nem ajánlom,nem egy kicsi gépet próbáltam már ami ilyen erős olyan erős,nos ha van olyan gép ami tényleg 5kg és tényleg lehet vele dolgozni az 200ezer ft fölött lesz.
Én a jasiccal dolgoztam már jó kis gép,bírja az ipari kiképzést is,bár azért erősebb anyaggal meglehet ezeket is fogni :)
Szerintem mindkettő jó!
Más a csomagolás.
Csak a sok por öli meg őket.
Én úgy használom az invertert, hogy csak hegesztés idejére veszem ki a dobozából.
Ha beporosodik rossz a hűtése, hamar tönkremehet.
A második amit linkeltél az jobb.
Ha megnézed az előnek amit bekapcsiolási időnek írnak az 35%,magyarul harmatgyenge és sűrűn kell pihentetni mert hamar befog melegedni és állandóan letilt.
A második már jobb,de ez is az a kis kofferos gép,ha megnézed a jasicot ugyan az mint amit linkeltem strauszt,és ezek már 20kg-mos kisgépek,rendes nagy hűtéssel,ami sokat számít.
Köszi megint a választ. Az az igazság, hogy félek a straus márkától. Nem tudom, hogy jó-e egy olyan eszközből, ami tele van elektronikával, a piacon a legolcsóbban kaphatót megvenni. Ráadásul a Tesco-ban szoktam látni straus akkus fúrókat stb, amelyek tényleg nem érnek semmit.
Amúgy nem is tudom miért ilyen nagy tömegűek ezek. A hűtés ennyivel durvább bennük? Mert ha inverteres egy gép, akkor ugye pici trafó bőven elég, aminek alig van súlya...
Bármelyiket veszem, porra figyelek majd. Esetleg plusz ventilátor a hűtésnek nem jó megoldás? Bár ahhoz szétkéne kapni és akkor ugrik a gari...
Ebben a strauszban új technológia van nem vasmagos a trafója hanem légmagos(megnéztem),tényleg tele van elektronikával,Én bátran vettem meg mert van egy elektonikás haverom ha valamivel gond van akkor azt meg tudja keresni és kitudjuk cserélni az alaktészt,de ezzel így gond nem volt eddig.Szerintem bármit is választasz lehetőleg ne az legyen a fontosabb hogy 5kg és vállon hordható legyen mert azok nemsokat érnek.Amit nézni kell az az amper,bekapcsolási idő(%-ban) és hálozati biztosíték.
Sok sikert a vásárláshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!