Fűnyírókés élezés nehéz feladat, vagy érdemesebb inkább élezőhöz vinni? Budapesten hol és mennyiért csinálnak ilyet?
Nem mertem még nekiállni, mert hallottam, ha már minimálisan is eltérő mértékben van élezve a két oldal, akkor bajok lehetnek a következő nyírásnál. Nem tudom igaz-e. Talán biztosabb lenne, ha szakember élezné? Csak nem szeretnék sokat költeni rá...
Előre is köszi a javaslatokat!
Igazából nem tudom, hogy melyik az ehhez való vasreszelő... Ezért is a próbálgatás helyett döntenék inkább egy olcsóbb szaki mellett, ha tudnám hol van ilyen. :-)
Van itthon tucatnyi régi reszelő, egyiken hajszálvékony csíkok vannak átlósan, másikon pöttyszerű bütykök, van kisebb, nagyobb, sokféle... Nem tudom melyikkel kell csinálni, félek, hogy jobban elrontom a kés élét... :-(
Lapos, hosszú, széles (vagy 4cm), ferde csíkos. Ő a vasreszelő.
A bütykös inkább fához lesz jó.
Aha, oké :-). Délután megnézem, szerintem van széles lapos a sufniban. Satu is van.
Flex és köszörű már nincs.
Még ami van, az a régi kaszákhoz való fenőkő, és késélező pálcák is akadnak, de gondolom az ide nem jó, ugye? Vagy a végén finomítani lehet azzal is talán?
De ne az egész fűnyírót fogd a satuba, előbb le kell szerelni a kést.
Szerintem annál a résznél áll meg a tudomány.
Hamarosan megkérdezed, merre kell tekerni a csavart.
Az elektromosoknál a leszorító csavar műanyag általában,
és ha valami körömcsipesszel állsz neki akkor biztos szétnyírod. Bár ezek a csavarok a használat miatt eleve szétnyíródnak és érdemes újat venni, ha visszarakod a kést.
Na meg ezek a csavarok jól rá szoktak gyógyulni a használat miatt.
Szerintem jobb, ha tényleg szakemberre bízod, mert a rosszul visszarakott, használat közben lerepülő kés életveszélyes sérüléseket is okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!