Dömötör WC-tartály már 11 éves, ha lehúzzuk, a vízfeltöltődés legvégén berezonál, nagyon hangosan. Állítólag a gumi megkeményedett a töltőszelepben. Hogyan jutok hozzá a gumihoz, hogyan kell a töltőszelepet kiszerelni?
Köszi az eddigi válaszokat!
Az oldalt átnéztem, már a kérdés megfogalmazása előtt is, de ott nem találtam segítséget ehhez a konkrét problémához!
Szeretném megcsinálni egyedül, nem akarok vízszerelőt hívni hozzá. Ha valaki leírja a töltőszelep kiszerelésének menetét lépésről lépésre, akkor azt megköszönöm.
A legutolsó válaszadónak is köszi! Csak az a gond, hogy a töltőszelepben van egy gumis rész, amihez hozzá kellene jutnom, állítólag az van megkeményedve (azt a tanácsot kaptam, hogy kombinált fogóval kicsit puhítsam meg, és megszűnik ez a berezonálás).
Szóval, hogyan jutok hozzá ehhez a gumihoz?
A piros nyílnál van 1 műanyag stift,azt húzd ki.
Utána billentsd el és húzd le a fehér hüvelyt,a rúd végén ott a gumi betét.Persze azt cserélni kell.
Ilyet vegyél szerelvény boltban.
(ui.a rázkódás lehet a sarokszelep hibája is)
Az utolsó két választ írónak üzenem: köszönöm! Ez volt a leghasznosabb válasz a számomra. Egyébként tegnap este voltunk a Praktikerben, vettünk javítókészletet az ominózus gumival, és volt egy eladó, aki kibontott egy töltőszelepet, megmutatta, hogyan kell szétszedni, hol van benne a gumi, amit ki kell cserélni.
Majd ma este nekiesek és megcsinálom, most már fel vagyok vértezve a kellő információkkal!
Mindenkinek, aki válaszolt nekem, köszönöm! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!