Csaptelep leszerelése hogyan?
Fürdőszobai csaptelepet szerelném le vízkőoldáshoz. Néztem alulról és valami szilikon gumival (képen fehér) úgy tűnik ki van tömítve. A kérdés az lenne, hogy ha nincs szilikon akkor érdemes e szétszedni? Mert van ott valami gumigyűrű is, az elég e neki tömítésnek vagy kell a szilikon? Vagy le tudom e csavarozni úgy és leszedni hogy a szilikonos része az fent marad és csak a csapot és vezetékeket szedem le? Nem ismerem az alkatrészeit ennek.
Ha jól látom a szilikon azért van ott mert kell neki a tömítés. Ez egy amolyan házi megoldás szokott lenni hí éppen a tulajdonos lusta keresni gumigyűrűt és a szilikonnal oldja meg a problémát. Leszedheted róla csak szerezzél gumigyűrűt mert lemerem fogadni hogy nincs benne vagy. ha van is de semmit nem ér.
Így nem tudom hogy így vettétek-e a lakást vagy albérlet és a tulajé ez vagy mi hogyan, de szerintem a biztonság kedvéért szerezzél be szilikont erre a célra, mert így most nehezen mondom meg, de ahogyan látom elég gatyán lehet ott valami ami le van szilikonozva.
Ha jól látom azt a tömítést tették alulra ami fent kellett
volna.
Ezen jobban látszik:
Van ott gumigyűrű a fekete az. A kérdésem az lenne hogy milyen gumigyűrűt vegyek hozzá a szilikon helyett? Az alul lesz gondolom? De az hogy fog tömíteni alul ha van ott két vízvezeték is és a csaptelep tartó csavarja?
Az alsó tömítés csak arra szolgál,hogy a fém alátét ne
a fajansszal érintkezzen közvetlenül.
"Az alsó tömítés csak arra szolgál,hogy a fém alátét ne
a fajansszal érintkezzen közvetlenül."
Aha ez jó és értem. Ami nekem kérdéses hogy ha nincs ott a szilikon akkor hol helyezkedne el egy gumi tömítés? Mert felül elvileg lehetne de csúnya lenne (és felül nincs is).
Azt csak akkor fogod látni,ha kivetted a csapot.
Az alján van 1 bemarás abban fekszik fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!