Hogyan állapítható meg a padlófűtéscsövek pontos helyzete a betonban?
Szerintem ezt még az sem tudja pontosan aki szerelte .
Főleg ha eltelt már pár év is .
Én ezt úgy oldanám meg, hogy mivel tudom magamról, hogy biztosan beletrafálnék a csőbe,
ezért pár centivel odébb fúrnék...
:)
nálunk is volt ilyen,
mi napokon keresztül négykézláb járkáltunk,és így a kezünkkel precízen föltudtuk térképezni a meleg csöveket,
Mivel magyarországon a padlófűtés csöveket általában betonhálóra fogatva fektetik le, így a fémkereső semmit se ér!
Viszont a csövekre legalább 6-7 cm betont szoktak teríteni, erre rájön még kb 1,5-2 cm a padlólap, így ha határolóval fúrtok max. 6 centi mélyre, akkor 6-os tiplit már simán tudtok használni, és azzal 40 cm-enként rögzítve nem fog elmozdulni a fal!
Ha nagyon féltek az elázástól, akkor ragaszthatjátok is az alsó UW profilt, hiszen léteznek nagyon jó ragasztók!
szerintem meg ha egyszerűen ragasztóval rögzited az alsó tokot, az oldalsókat meg tiplivel a falhoz akkor sem fog elmozdulni.
Felesleges kifúrni a járólapot, főképp azért mert ha kétév múlva meg mégis elbontanátok akkor a lukakat nem lehet eltüntetni, de a ragasztót az igen.
Egyszerű sziloplaszt is megfelelő a célra egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!