Hogyan állapítható meg, hogy a hullámpala tartalmaz-e azbesztet?
A telkünk egy másik telekről hullámpala "fallal" van elválasztva. Csak nemrég értesültem róla, lehetséges, hogy a pala azbesztcementből készült, amiről jól tudom, hogy milyen veszélyes anyag.
Közben utánaolvastam - a legveszélyesebb kék azbeszt nem lehet, mert az a 2000-es évek előtt be lett tiltva az országban, ez a fal pedig 2003-2004 körül lett felhúzva, vadonatúj pala elemekből. A fehér azbesztet viszont csak 2005-ben tiltották be Magyarországon, vagyis elképzelhető, hogy a telkükön lévő fal még ebből az anyagból készült.
Hogyan tudnám kideríteni, hogy valóban tartalmaz-e azbesztet ez a hullámpala? Van rajta valamilyen jelölés, amiből kiderülhet, vagy a színe utalhat rá?
Megköszönném a szakértő segítséget :)
A mai napig lehet még forgalmazni ilyen azbesztcementből készült hullámpalát???
Mert ma megkérdeztem édesapámat, aztán ő mondta, hogy a helyi Tüzép-telepen a mai napig lát ugyanolyan típusú hullámpalát, mint ami a telekhatáron van...
Röpke 7 év alatt kiderült azbesztet tartalmaz e a kerítés.
Leszedted a kerítést? Lefestetted és meghagytad?
Pár évente le kell festeni, hogy ne porladjon. ha jól sejtem.
Lefesteném, ha már meg van építve. Akár milyen hosszú is. Olcsóbb a festés pár évente...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!