Kerékpár festés menete?
Azzal tisztában vagyok , hogy egy mester, profi környezetben sokkal jobban megtudja csinálni, de én szeretném magamnak megcsinálni, egyedi dizájnal. Arra vagyok kiváncsi, hogy mi a legtöbb amit ki lehet így hozni a bringából?
Amit tudok:
-régi festék leszedése kromofággal,
-lecsiszolni a felmart festéket és megtisztitani a portól/zsírtól (mit ajánlatok EHHEZ????),
-alapozni(profi alapozót akarok használni, amit direkt karosszériákra alkalmaznak),
-miután megszárad visszacsiszolom nagyon kicsit, hogy legyen hova tapadnia a következő réteg alapozónak(HÁNYAS csiszoló papírral?????)
-portalanitom,
-miután megszárad az alapozó, újra visszacsiszolom kicsit, portalanítás,
- 2 ,3 réteg kikevert karosszéria spray festék nem a hagyományos kúp szórófejes, hanem spéci hosszirányú tehnika,
- ezután 2,3 szintelen lakk..
Tudtok e még valamilyen fontos lépést amit kihagynák, amitől jobb eredményt érnék el. Pincében festeném. Nem koszos/poros tulságossan, de tudom hogy 100%-ban nem tudom portalanítani a helyet. 15 celsius a hőmérséklet
Véleményeket is várok, hogy aki így festett már annak milyen tartós lett a munkája. Szóval beszéljük meg közösen ,hogyan tudnánk a lehető legjobban ujrafényezni a bringánk otthon!
lecsiszolni a felmart festéket és megtisztitani a portól/zsírtól:először valamilyen durva csiszolópapiral ess neki aztán nagyon finommal,én nitrohigitóval mostamle.
a további csiszolások is a lehető legfinomabb csiszolópapirral végzendők.
és ne15fokban fess,hanem minimum 20ban.minden festéknek van egy alap folyossági értéke (vagymi) ez 20 fok fölött van ez a alatt nemelég folyékony azaz hajlamos a csomosodásra.
1: sokkal kevésbé tartós megoldás az otthoni fényezés, mint egy szinterezés. de azért a festék minősége se elhanyagolható ebből a szempontból, és a jó előkészületek.
2: a nitrohigító gyorsan elpárolog, főleg ha meg is várod :) de lehet kapni kimondottan zsír és portalanítót (kendőt is, folyadékot is)
3: használj 1000-es vagy 1200-as vizes csiszoló papírt alapozás után. két festékréteg között nincs rá szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!