Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi lehet a gyenge fűtésem oka?

Mi lehet a gyenge fűtésem oka?

Figyelt kérdés

Frissen vett családi házban beindítottam a fűtés rendszert és két nap alatt épp hogy csak langyosak voltak a radiátorok. (Szakszerűen légtelenítettem is.) A kazán egy régi ÉTI, a fűtéscsövek gravitációs elvre vannak kiépítve, de van egy szivattyú is. A rendszerből amikor először leengedtük a vizet korom fekete, büdös lötty jött ki. Két nap alatt 66 m3-t evett meg, de semmi haszna nem volt, le is állítottam. Mit tehetek? Kazáncsere? Szivattyúcsere? A csőben van esetleg vízkő, rozsda lerakódás, ami miatt nem cirkulál rendesen?

Köszönöm.

2013. febr. 8. 10:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt a kazánt eleve cseréld le,/nagyon gyenge és gazdaságtalan minőség / A hálózatot mossátok át többszörösen,slaggal.Ha van a radiátoroknál csap ,akkor a mosásnál csak 1 db radiátor legyen nyitva,és akkor abban takarít a víz,a többinél zárva.Majd ugyanígy eljátszod minddel.Gáz fűtést ne használj keringető szivattyú nélkül.
2013. febr. 8. 10:34
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia,

mint az előttem szóló is írta, kazáncsere. Gyenge és idejétmúlt.

2013. febr. 8. 14:48
 3/8 Zsolt75 ***** válasza:

A rendszeret lehet érdemes lenne tisztítani is mert a hatásfokát gyengíti ha iszapos.

www.fernox.hu oldalon találsz erre megoldást.

Mindenek előtt azonban azt a kazán kell megvizsgálni, mert biztosan rossz ott valami.

2013. febr. 8. 15:44
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igen, már nézem a kazánokat, de infarktus közeli árak vannak. Lesznek ezek olcsóbbak nyáron? Megéri vári és addig villanyradiátorral fűteni?
2013. febr. 8. 17:12
 5/8 Zsolt75 ***** válasza:
Ki tudhatja, hogy olcsóbb lesz e? Viszont azt mérlegeld, hogy amíg kicseréled mennyi pénzt veszítesz a rossz kazán miatt? Lehet, hogy 10%-al olcsóbb lesz nyáron a kazán de mennyit fizetsz ki feleslegesen addig?
2013. febr. 8. 17:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Pár éve építettem egy kazánt, aminek a fűtőtere 1x1x1 méteres volt. Rengeteg tuskót, fagyökeret tudtam elég kedvező áron venni, így a kazánt is ritkán kellett rakni, és nemcsak fűtötte a házat, hanem a fürdéshez elegendő meleg vizet is előállította.
2013. febr. 8. 21:23
 7/8 master chief válasza:
Kazán csere! Az már csak rajtad áll, hogy garvitációs vagy keringető szívattyúsat akarsz. A garvitációs az biztonságosabb áramszünet esetén mert akkor nem szünik meg a keringetés mert ha szivattyú leáll és nem vagy otthon a kor a rendszerben nő a nyomás ás a átlépi a nyomás határt akkor kinyit a vészszelep és a helység elázik ahol van akzán (ha van vészszelep)de ezt is kilehet küszöbölni lehet kapni hozzá egy adaptert amit a rendes áram hálózat kapcsolsz az tölti magát és a mikor áramszünet van egy páróráig arról megy a szivattyú. De az sem mindegy milyen akzánt veszel a lemez kazánba áram szünetkor ha elkell oltani a tüzet nem szabad vizet önteni mert a gőz szét nyomja a kazánt és vehetsz egy másik kazánt inkább homokkal szabad eloltani! Ezeket gondol át és így vegyél új kazánt.
2013. márc. 19. 21:50
 8/8 master chief válasza:
Ja és nézd meg hogy a radiátor nincs elzárva.
2013. márc. 19. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!