Ért valaki a röpsúlyokhoz? Illetve a láncfűrészekhez?
aranyos kis konstrukció... Ügyes vagy, megkérdezhetem, hogy hány évesen csinálod mindezt??
Amúgy mint már mondtam a fogak tényleges mérete nem számít az áttételnél, csak a kerék átmérője... tehát ilyen szempontból nem sokat segít önmagában az hogy vezérműszíjnak kicsik a fogai, csak akkor, ha ahhoz van egy nagyon kicsi és egy jó nagy kereked, amekkorákról fentebb beszéltünk, vagy a másik verzió, hogy két áttéten keresztül van megoldva a dolog...
Ja és igen, akkor ez lánckerék, amiről eddig beszéltünk... :)
Viszont látom, hogy elég jól barkácsolsz, így mondanék egy ötletet, amit a helyedben megfontolnék... :)
Tehát vennék, összesen 5 db ékszíjtárcsát, és hozzá két ékszíjat... és úgy épülne fel a dolog, hogy a röpsúlyokat elfelejtenéd a francba... ezek után egy kis tárcsa menne a motorra, ami egy szíjjal össze lenne kötve egy nagyobbal, de ez a szíj laza lenne, mindjárt mondom, hogy miért... és akkor a nagy tárcsa tengelyére ismét egy kicsi, ami már a keréknél lévő nagyot hajtja, de ez már a megfelelő feszességgel... és akkor itt térek vissza, hogy miért van lazán az első ékszíj, azért, mert az ötödik tárcsával csinálsz egy olyan szerkezetet, ami akár egy bovdennel is működtethető, hogy nekinyomódik (persze belülről) az ékszíjnak, és így megfeszíti azt, és ha ezt szépen fokozatosan csinálod, akkor az egész úgy működik, mint egy kuplung... :) Én így csinálnám... :)
Ha kell segítség akkor szívesen segítek a méretezésben... :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!