Nehéz egy szobaajtóban lecserélni a zárat?
Figyelt kérdés
Nő vagyok és életemben nem csináltam még ilyet...:)2013. jan. 25. 07:33
1/9 anonim válasza:
Nem nehéz, kicsavarod a két csavatr, kihúzod a régit és beteszed az újat, nemrégiben cseréltem én is.
2/9 anonim válasza:
Az attól függ,hogy az ajtó festett vagy sem,mert ha be van festve a zár akkor azt problémás,körbe kapargatni,valami éles szerszámmal ,hogy majd ki tudjon jönni a helyéről mert a festék nagyon erősen fogja,és ha a csavar fejei is teli vannak festékkel akkor azt is ki kell tisztítani. Ha a zárat akarjuk kivenni az ajtóból .óvatosan feszegessük mert megsérül a fa rész ,és visszarakás után csúnya lesz.A kilincset a legegyszeribb levenni.Csak a rejtet csavart kell kitekerni ami az 1-ik kilincs tövében van alul,vagy felül,besüllyesztve.És aztán 2 felé széthúzni,és kijönnek a helyéről.
3/9 anonim válasza:
Ja, előszőr a kilincset kell kicsavarozni és leszedni, első voltam
4/9 anonim válasza:
Lemaradt. A kilincs résznél van más fajta is.Azok egy komplett kilincs és a cilinder /nem biztos ,hogy ez a neve / egyben vannak ,akkor a cilindert felfogó 4db csavart kell kitekeri , az 1-ik oldalon ,és lejön az egész ,majd a kilincs helyén lehet ,hogy bent marad egy 4-szöv vas azt ki kell húzni,és akkor lehet kibontani a zárat,
5/9 anonim válasza:
Ez is lemaradt,ha biztonsági záras az ajtó ,akkor az ajtó élén a zárszerkezeten a zárbetéttel egy magasságban van 1csavar azt ki kell venni, és utána a kulcsot lassan fordítva közben a betétet húzva kifelé ,meg kell találni azt a pontot amikor a betét ,kijön a zárból.
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítőkész válaszokat! :)
Sajna olyan férfi nincs a közelemben, akit megkérhetnék erre.. Úgyhogy majd hétvégén megpróbálkozom a bütyköléssel..:)
2013. jan. 25. 10:26
7/9 anonim válasza:
Nem nehéz. Én is nő vagyok és mindig én csinálom.
A kilincs lehet többféle, van amelyik egyben van a védőlapjával, akkor azt is le kell szerelni. Ha külön vannak, akkor azt nem, csak a kilincset.
Itt egy videó, hogy cseréld ki:
http://www.youtube.com/watch?v=IGSvpwm-9jg
Ha tudod a zár mértet, akkor megveheted előre a zárat.
8/9 anonim válasza:
7-es Akkor te azért egy ügyes nő vagy !!!!! Gratula !!!!
/sajnos sok pasi sem tudja / De azok nem is pasik ugye? :-))
Most ezért lehet bekapok 1pár piros kezet. :-((
9/9 Problem? válasza:
Attól függ milyen zárról van szó,Hengerzár vagy tollas zár?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!