Olajradiátor = villany radiátor = de nevezik hőtárolós villanykályhának is.
Elég belőle egy rövid, 6 rekeszes. Fürdés előtt 15-20 perccel bekapcsolom, mielőtt fürdeni kezdek lezárom, végig, sőt még utána is jó darabig megtartja a hőt. Ennyi áramfogyasztás gyakorlatilag nemigen dobja meg a villanyszámlát.
Nálunk sincs semmi fűtés a fürdőszobában, nem tudom, hogyan képzelték a tervezők.
2013. jan. 22. 20:30
2/13 anonim válasza:
Hagyd nyitva az ajtaját napközbére, fürödj forró vízben, mert az is dob a hőmérsékleten. És ne legyél sokat ott. Amíg vízben vagy, nem fázol meg, amikor kijössz, törölközz! Ennyi!
2013. jan. 22. 20:31
3/13 anonim válasza:
Az ajtót hagyd nyitva hogy keringjen a levegő és a többi szoba ajtaját is. Sok embert nem tudok megérteni akik becsukják az ajtót főleg ha csak a család lakik otthon és nincs vendég akkor minek becsukni. Jó a wc ajtaját érthető hogy becsukja az ember de a többi helyiségben minek?
Sokkal könnyebb fel fűteni a lakást így, normálisan kering a levegő mindenhová, és maximum akkor érdemes becsukni ha valaki kicsit egyedül akar lenni egy szobába.
2013. jan. 22. 20:37
4/13 A kérdező kommentje:
Az egész lakás szinte hűvös, tehát nem nyerő a gondolat, meg hát a fürdőben a belmagasság 3,5 méter, így hiába fűtök, mert ugye a meleg felfelé száll, a földön lent meg megfagyunk :S
2013. jan. 22. 20:43
5/13 kunu lenke válasza:
Szia.Én ebben az esetben először csinálnék egy álmennyezetet,hogy ne legyen ennyire nagy a belmagasság és aztán használnám a ventilátoros ventit!!Ha csökkented a fűteni kívánt légteret úgy kevesebbet kell fűtened, így sokkal kisebb légtérrel a fűtés is sokkal hatékonyabb eredményesebb !!
2013. jan. 22. 22:46
6/13 A kérdező kommentje:
Miből csinálnál álmennyezetet? és mennyit vennél le belőle? Mert gondolom, hogy nem egy réteg hungarocelre gondoltál, mert az max 5 centi vastag... Hogy gondoltad ezt kivitelezni?
2013. jan. 23. 06:01
7/13 anonim válasza:
Bár nekünk csak 2,5 méter a belmagasság,de én ventillátorot használok,5 perc alatt felfűti,utána le is kapcsolom,heti kb 1 órát üzemel (fürdünk egymás után,igy a folyamatos forró viz utána már nem engedi kihűlni),az havi max 10 kwh (500Ft)
2013. jan. 23. 09:28
8/13 anonim válasza:
Én most akarok venni infra panelt a fürdőszobába nagyon hasonló körülmények közé. Ezt néztem ki:
Az öt centis hungarocell is sokat segítene, hidd el.
2013. jan. 24. 15:29
10/13 anonim válasza:
Esetleg egy másik megoldás az elektromos padlófűtés. Kissé nagyobb felhajtással jár (burkolás+villanyszerelés), viszont eléggé komfortos. 1m2 kb. 150W-ot fogyaszt. Ha sikerül rendesen alászigetelni akkor eléggé baráti megoldás költséghatékonyság szempontjából. Sajnos csak 2m2-es a legkisebb, ezért elég nehéz a helyzet egy kicsi fürdőszobában. De lehet szabdalni és hajtogatni. Persze úgy, hogy a fűtőszálat ne sértsd meg. Nem a legegyszerűbb, de szerintem egy jó megoldás. Nekem is ez van, igaz csak kiegészítő fűtésként használom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!