Egy szálból álló 20x20x4000-es zártszelvény nem hajlik meg, ha nincsen köztes támasztóelem?
Akár a földön is összeállíthatod ,de a beemelés nem lesz egyszerű.
Célszerűbb jól megtervezni,átszámolni,,még egyszer átszámolni,leszabni a darabokat és fent a helyszínen összeállítani.A kötések leginkább heggesztéssel lenne praktikus ,de csavarkötéssel is megoldható.Így később ,ha esetleg nem lesz rá szükség ,más célra hasznosítható lesz a vasanyag.
A csavarkötésre nem is gondoltam eddig, de egyáltalán nem hangzik rosszul. Tudtam hogy érdemes kérdeznem, mert nagyon sokat segítetek! Köszönöm!
M14x90-es hatlapfejű csavar elég erős lesz a rögzítéshez?
Nyilván az egész tetőszerkezet rögzítésére gondolsz.
M14 bőven jó de a 90 mm hossz nem.Függ az építmény anyagától ,és felfogatás megoldásától is.Célszerű lenne 8 ponton( sarkok és 2m szakaszon)egy előre felhegesztett 80x80xlv.5 mm fülekkel rögzíteni.Én úgy csinálnám,hogy az építmény falába a rögzítési pontokon 150-200 mm lyukat csinálok,felhegesztem a rögzítő füleket,lazán a furatokba tenném a csavarokat,anyával.A csavarok aljára keresztbe hegeszteni 60-80 mm hosszú betonvasat.Ez a 8 db betonvasas csavar 150-200 mm hosszon az üregekbe kerül.
Most beállítás,(vízmérték,collstok) ,és beönteni betonnal.20-30 nap múlva az anyákat véglegesen rögzíteni.
A csavaros megoldástól azért csillant fel a szemem, mert nem vagyok egy hegesztő szakember, és úgymond szebb munkát tudnék csavarozással végezni. Ha még jobban belegondolok, akkor a csavarozás messze bonyolultabb megoldás, és valóban, kevésbé stabil is. Innentől nekem kell eldöntenem, hogy képes vagyok -e ilyen komplex hegesztést megcsinálni méghozzá jól, tehát biztonságosan, vagy marad a csavarozás.
Viszont a méretet le fogom csökkenteni 4x4 helyett 3x3-ra, költség, anyagerősség és összeállítás okokból.
Hely van, ha később bővíteni akarom az építményt, akkor csak mellé rakok egy másik 3x3-as "modult", a betonterület 6x6 területű.
Hegesztésből is kérnék egy kis tanácsot, 3 mm-es zártszelvény hegesztéséhez megfelelő a 90 A trafóbeállítás 2-es elektródához? Tudom, ez nem egy pársoros téma...
Bocsi de a M14 es csavarra azért felkaptam a fejem:D Kicsit vastag és ésszerűtlen erra a célra Ehez a mérethez még az M8 is tökéletesen megfelel de Még a legálltalánosabban használt M6 8.8 as is elég.
Mellesleg a tető traverzekkel való kialakítása nagyobb stabilitást ad mint az zártszelvény méretének növelése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!