Egy szálból álló 20x20x4000-es zártszelvény nem hajlik meg, ha nincsen köztes támasztóelem?
7-es !!!! 2,4,es vok
Micsoda 20x20 as T ,már ne haragudj ,de gyengébb mint a 20x20 zártszelvény!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fele anyag van benne!!!!!!!!!!!!!!!
"Keresztirányban már megfelel a 20x20x2 mm ZSZ.,de a 20x20 T vas is jó." Ezt írtam.
Azt is írtam,hogy hosszirányban 20x40 Zsz kell egymás mellé fektetni ,és arra merőlegesen a T idomot.
Aztán a 30x40 Zsz szintén hosszirányú tartónak írtam és arra merőlegesen kell egy rácsszerkezet.
Aztán:A 20x20 T idom a 30x40 zártszelvényre merőlegesen fektetve egészen biztosan megfelel a szilárdsági követelményeknek. Ha egy idomban kevesebb az anyag mint egy másikban,attól az inercianyomatéka és a keresztmetszeti tényezője lehet jobb.
Trapézt is kapsz annyiért mint bitumenest és sokkal jobb,erősebb ,
De ha nem akarsz rá költeni,akkor van a natur horganyzott,és osztályozottban lehet kapni már 1000 ft/m2 körül.
Igen, éppen az árakat nézegetem, és az egész az említett trapézlemezzel kijön negyvenezer forintból, ami azért elég jó ár egy stabil, időtálló építményért.
Viszont az összeállítás nehézkes lesz, mert az egész(zártszelvény) súlya nagyjából 80 kg. Érdemes a földön összeállítani az egészet, majd több emberrel beemelni és berögzíteni a helyére?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!