Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Védőföldelés hiánya:vajon...

Védőföldelés hiánya:vajon megoldást jelenthet ez?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, a nullát egy kábellel átkötöm a védőföldelés helyére is a konnektorban.Szoktak ilyet?
2013. jan. 19. 13:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
ja elnézést rosszul olvastam.Hát vagy rákötsz egy hószabitót a elosztó táblára ha ott van földelés és onnan használod a mikrót mosógépet és mindent amihez földelés kell,vagy vékony műanyag csatornában elvezeted. A harmadik variációt nem is merem mondani. De azért átgondolva a jelenlegi információkat több aggályom is van az elektromos hálózatoddal kapcsolatban. Vajon a fém fürdőkád vagy zuhanytálca le van e földelve és a vas hideg víz csővel össze van e kötve? Mert ezek hiánya amennyiben a felsorolt dolgok anyaga fém akkor bátran kijelenthetem hogy életveszélyes. A másik problémám a vezeték! Létezik közvetlen falba építhető vezeték de ezek általában 3 eresek szoktak lenni. Félek tőle hogy nálatok ezt nem szakember szerelte. A vezeték keresztmetszetről már nem is merek beszélni.
2013. jan. 21. 18:09
 12/15 A kérdező kommentje:

" Félek tőle hogy nálatok ezt nem szakember szerelte. A vezeték keresztmetszetről már nem is merek beszélni."

Gyanítom igen,vagy 50 éve. A meglévő két vezeték alu, kb.2,5mm2,a műanyag (szándékosan nem írok PVC-t, az anyaga számomra nem felismerhető) szigetelést körben szövetbevonat fedi.

2013. jan. 22. 12:27
 13/15 anonim ***** válasza:
Sajnos akkor ez a régi g szigetelésű vezeték. Külseje szövet belül gumi. Mint villanyszerelő írom bár 15 éve aktívan nem dolgozom benne de ehhez nem mernék úgy hozzá nyúlni hogy garantáljam hogy a falban nem törik el a vezeték. Még kapcsoló cserét sem nagyon mernék csinálni. A dobozokban szinte biztos már lazák a kötések ennek több következménye is lehet. pláne ha tapéta alatt esztétikai dolgok miatt még a doboz tető is le van szedne. Sajnos így csak egy dolgot tudok javasolni de ezt te is sejted. Sajnálom!
2013. jan. 22. 15:21
 14/15 A kérdező kommentje:
Igen,a választ azért köszönöm.
2013. jan. 22. 18:06
 15/15 anonim válasza:

Nálunk sem volt földelés egy panellakásban, így voltunk földelés nélkül több évig... A megoldás: a nálunk ajtónál lévő főelosztódobozból végighúzni egy földkábelt kábelcsatornában a parkettaszegély felett, minden konnektorhoz... a b.) verzió, hogy a falban újrakábelezni az egészet és/vagy behúzni a védőföld kábelt szintén az összes konnektorhoz! Én is gondoltam korábban erre a nulla-föld összekötésre, de több helyen mondták, hogy az úgy nem jó, meg az itteni hozzászólásokból is az derült ki... tehát így 1,5 év után ezt tudom mondani, de már biztosan azóta megoldottátok...

meg általában úgy szokták az ilyen régi házaknál, hogy a fürdőbe, konyhába, esetleg előszobába kihúzták annó a földvezetéket, ott mennie kéne (feltéve, ha jól van bekötve a főelosztó-dobozban minden)

de mindenképpen egy profi villanszerelőre bíznám a dolgot, mert így necces lehet!

2014. aug. 1. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!