Védőföldelés hiánya:vajon megoldást jelenthet ez?
" Félek tőle hogy nálatok ezt nem szakember szerelte. A vezeték keresztmetszetről már nem is merek beszélni."
Gyanítom igen,vagy 50 éve. A meglévő két vezeték alu, kb.2,5mm2,a műanyag (szándékosan nem írok PVC-t, az anyaga számomra nem felismerhető) szigetelést körben szövetbevonat fedi.
Nálunk sem volt földelés egy panellakásban, így voltunk földelés nélkül több évig... A megoldás: a nálunk ajtónál lévő főelosztódobozból végighúzni egy földkábelt kábelcsatornában a parkettaszegély felett, minden konnektorhoz... a b.) verzió, hogy a falban újrakábelezni az egészet és/vagy behúzni a védőföld kábelt szintén az összes konnektorhoz! Én is gondoltam korábban erre a nulla-föld összekötésre, de több helyen mondták, hogy az úgy nem jó, meg az itteni hozzászólásokból is az derült ki... tehát így 1,5 év után ezt tudom mondani, de már biztosan azóta megoldottátok...
meg általában úgy szokták az ilyen régi házaknál, hogy a fürdőbe, konyhába, esetleg előszobába kihúzták annó a földvezetéket, ott mennie kéne (feltéve, ha jól van bekötve a főelosztó-dobozban minden)
de mindenképpen egy profi villanszerelőre bíznám a dolgot, mert így necces lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!