Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Jó lenne elemes telefontöltőnek?

Jó lenne elemes telefontöltőnek?

Figyelt kérdés
Gondolkoztam rajta , androidos telefon merül ... Gondoltam veszek majd egy 4es elemtartót, van 4x800mAh tölthető elemem ami össz 4.8V 3200mAh jó lenne ? 1600mAhakksi van a telefonomba
2013. jan. 15. 15:43
 1/3 Zsolt75 ***** válasza:

Nem lenne jó. A töltő nem csak attól töltő, hogy feszültséget kapcsol az akkura, hanem szabályozza a töltőáram nagyságát és a töltési időt is.

A te esetedbe tönkreteheted a telefonodat az akkudat is ezzel a módszerrel.

2013. jan. 15. 16:11
 2/3 titak ***** válasza:

Az 1. hozzászólónak: A töltő nem szabályoz semmit. Adja a feszültséget és a szükséges ampert. A telefonba van beépítve a szabályzó. A töltők feszültsége 4,8 és 6 Volt között van (kivételek itt is léteznek). Négy 1,2V-os aksi feltöltve 6 Voltot ad ki.

Kérdezőnek: Ha sorba kötöd az aksikat akkor csak a feszültség növekszik, nem a teljesítmény. (4x1,2V/800mAh=4,8-6V/800mAh).

Akkor kapsz 3200mAh-t ha az aksikat párhuzamosan kötöd egybe (4x1,2V/800mAh=1,2V/3200mAh). Na, itt meg a feszültséged nem éri el a töltéshez szükséges értéket.

Lehet venni már 2800mAh aksikat is, amik fullra töltve (4drb) kiadják a kellő feszültséget. Viszont itt megint kérdéses, hogy a végére mekkora töltést tudnak biztosítani?

2013. jan. 15. 18:38
 3/3 Zsolt75 ***** válasza:
Igazat kell , hogy adjak , a telefon esetében a töltö áramkör a készülékben van. Én általános töltőre gondoltam.
2013. jan. 15. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!