Joci84 kérdése:
A láncfűrész láncára nincs semmi adat írva! Honnan tudom, hogy mekkora és milyen számot kell néznem ha veszek újat? Tehát amiket látok neten eladó láncokat és oda van írva mekkora, ott mi mit jelent?
Figyelt kérdés
2013. jan. 13. 11:06
1/5 anonim válasza:
Ha elviszed a régi láncot, ott megmondják neked. De alapvetően 3 adatot kell tudnod.
Az első a láncosztás. Ez három szegecs közti távolságnak a fele, inch-ben (coll, hüvelyk).
A második a láncvastagság. Ez a vezetőszemek láncvezetőben futó részének a vastagsága mm-ben. Általában 1.1mmm, 1.3mm, 1.5mm, 1.6mm között szokott lenni.
A harmadik (és legegszerűbben mérhető), hogy hány szemes a lánc.
Tehát így szokták jelölni pl: 3/8";1.3mm; 52 szem
2/5 A kérdező kommentje:
értem, csak nem tudom mi az a 3 szegecs, a többit értem
2013. jan. 13. 16:59
3/5 anonim válasza:
Minden szem szegecsekkel van összefogva. Ebből három egymás melletti távolságának a fele lesz a láncosztás. Itt a kép, így rögtön világos lesz.
4/5 A kérdező kommentje:
erre gondoltam én is, de akkor, hogy jön ki a 3/8"? mert oké, hogy inch, de 1 inch az 2,54 centi, és ha így veszem akkor igen nagy távolság az a 3/8"
2013. jan. 13. 17:39
5/5 anonim válasza:
Úgy pl,hogy megnézed hátha a lapra viszont ráírták.Vagy beírod ide milyen típusú a fűrész és azonnal megfelelő választ kapsz mert a vakon találgatás jó szórakozás csak nem célravezető..Jól jöhet a gép doboza,használat útmutató.Husqvarna és az Oregon egy számmal látja el a láncot az alapján is be lehet azonosítani a lánc fajtáját és vezetőszem vastagságát.Lánc vezető szem számát meg megszámolod a régin és máris megvagy. Stihl láncon ilyen jelzés nincs,itt megint csak a gép típusa tudna nagy segítségre lenni.Most,hogy elmagyarázták melyik szám mit jelent még mindíg nem tudod a te láncod milyen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!