Konvektorra ha tennék akváriumot amibe tennék köveket és az jól átmelegedne az csökkentene a fűtésszámlán?
Valószínűleg, mivel a megnövekedő páratartalom miatt melegebbnek éreznéd a léghőmérsékletet, így lejjebb állítanád a konvektort. De amúgy tudsz így energiát megtakarítani, a kövek lehet, hogy eltárolják a hőt, de fel is kell őket melegíteni. Inkább csak puffernek használják a olyan rendszerekben, ahol a gyors hőingásokat kerülni célszerű.
Inkább ne takarja semmi a konvektort, tudjon sugározni a hő, a konvektor és a fal közé - ha lehet - érdemes hőtükröt rakni, így nem kifelé a falat fűti. Ha elmész érdemes őrlángon hagyni, ha parapetes, mert kihűti a szobát, mintegy kijuttatva a meleget a szobából.
Egy kis akvárium is van vagy 50 kiló, egy nagyobb 100 is. Kibírja ezt a konvektorod? Ha vannak benne élőlények, azoknak se fog túl jót tenni, hogy jóformán gyöngyözni fog alattuk a víz. Az üveg, ragasztás sem egyenletesen kapja majd a hőt, előbb, utóbb elengedhet, aztán úszik a szoba.
A többit már szépen leírta az előttem lévő.
Pl ha samott téglát tennél a tetejére, akkor igen, mert eltárolja a hőt és lassan sugározza ki, ritkábban kapcsolna be a parapet. Az akvárium úgy megnövelné a páratartalmat a szobában, hogy bepenészedik minden. Az sem mellékes, hogy milyen parapet bír el ekkora tömeget?:D
És milyen üvegből?
Igen. De úgy használjátok a samottot, mit az autóban a lendkereket, puffernek, vagyis energiát tároltok vele, mert este senkinek nincs kedve rakni a tüzet. De nappal több energia kell, hogy a samottok is felhevüljenek.
Vagyis nincs megtakarítás, ha csak nem a hőérzet miatt csavarja lejjebb a kérdező a konvit, ahogy írtam is. De akkor meg valójában hidegebb van, csak nem úgy érzi. Amúgy én is párologtatok emiatt.
A fűtészámlád akkor csökkenne , ha szigetelnéd a házad, a falakat ablakokat.
Ezzel a módszerrel még a hőérzeted sem lenne más, a számlára meg kiváltképp nem lenne hatással.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!