Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan tegyünk fel egy kb.250-...

Hogyan tegyünk fel egy kb.250-280 kilós kazánt az utánfutóra?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy csak négyen leszünk és nem szeretnénk megszakadni...

2012. dec. 7. 14:38
1 2
 11/16 Zsolt75 ***** válasza:
300 -400 kg -ot elbír egy utánfutó. Az enyém 1050kg-ig terhelhető. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy vittem már vele sokkal többet is rövid távon és nagyon lassan!
2012. dec. 8. 07:42
 12/16 A kérdező kommentje:

Súllyal nem lesz gond, minden évben szoktunk takarmányt hozni vele, egyszerre 6-7 mázsát.

Másik dolog: Ha elfektetjük a kazánt, attól nem lesz baja, ugye? Persze a rostélyt kiveszem a tűztérből!

2012. dec. 8. 13:08
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem.

Gondolom öntvénykazánról van szó a súlyából ítélve.

Mi is két éve négyen emeltük be egy zárt dobozos autóra, meg onnan is vettük le. Aztán bevittük a kapun, ez kb 10-15 m távolság. És levittük a pincébe. A lépcsőn lefelé nem emelgettük, hanem egy pallót raktunk a lépcsőre és azon toltuk le. A kazán gyárilag egy fa kalodában volt, így nyugodtan lehetett tolni, csúsztatni, nem lett semmi baja.

2012. dec. 8. 18:37
 14/16 Zsolt75 ***** válasza:
Írd meg majd ha sikerült ! Ennyi jótanácsért egy izgalmas élménybeszámoló dukálna ám ! :-)
2012. dec. 9. 17:27
 15/16 A kérdező kommentje:

Elhoztuk. Akkora mázlink volt, garázsban volt a kazán, be lehetett tolni a futót, úgyhogy csak megbillentettük és feltoltuk az oldalán a kazánt. Meg sem kellett emelni!!!

Azért köszönöm a sok jó tanácsot, később még lehet tudom hasznosítani!

2012. dec. 10. 19:04
 16/16 Zsolt75 ***** válasza:
Ó hát ez így nagyon egyszerű volt, azthittem izgalmasabb lesz :-) Azért gratulálok :-)
2012. dec. 11. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!