Mit tegyünk az állandó penész ellen?
Régi építésű téglaház, borzalmas megoldásokkal. Sajnos gáz konvekrorral tudunk fűteni, és tapéta van mindenhol. Már most elkezdett penészedni, és naponta kell törölni a penészt, és már nagyon rosszul is vagyok tőle... Bármivel törlöm le, szavó, ecet, teafa olaj...visszajön másnapra...
Egyetlen érdekesség,hogy az egész ház peneszedik, kivéve a fürdőszoba.
Azon gondolkoztunk, hogy megpróbálunk beruházni egy fűtős légkondira, és akkor azzal fűtenénk. Viszont a tapétát leszedjük? Kifessünk? megoldaná a gondot? Plusz ilyenkor tél közepén mit tudok csinálni a tapétával? Leszedem kifestek nem fog megszáradni...
Valami tapasztalat? már nagyon rosszul viseli a szervezetem, szeretném minél előbb megoldani:S
egy dologtól tűnne el a penész : ha nem lennének folyamatosan nedvesek az ő tenyészhelyeik,
ezt több módon is el lehet érni,de a leghatásosabb ha kívülről valamivel leszigetelik a veszélyes helyeket,
sokkal kevésbé tud fejlődni,egy hagyományos fűtésnél is ,mert ott pl a cserépkályha a benti nedves levegőt használja el az égéshez és a kéményen keresztül folyamatosan szellőzteti a szobát,
Nekünk is ugyanez volt a problémánk, bár talán nem ennyire súlyos... mi egy lakásfelújítás alkalmával, egy ilyen rendszert építtettünk ki, nem olcsó, de hál istennek, eddig tökéletesen bevált, ez lesz a második tél a berendezéssel... Ha jól emlékszem ingyenesen emennek, felmérik a problémát, és adnak árajánlatot...
úgy tudom egyedi árak, van ahol alaprajz után adnak egy tól-ig árat, de csak a helyszínen pontosítanak.
mindegy mivel fűtötök, ha lesz lecsapódás a falakon. maga a festés is penészedik, hiába szeded le a tapétát.
ablakok jól tömítenek?-mert akkor feldúsul a pára és a harmatpont miatt gyorsn ki is csapódik ahol hidegebb a fal.
A festés nem oldja meg a gondokat.
A párát 75% alá kell vinni, akkor nincs penészedés.
Ezt a fórumot olvasd el, nagyon jó! Mi is ez alapján vásároltunk tavalyelőtt egy páramentesítő készüléket, minden problémánk megoldotta, 2 éve egy szem penészünk nincs, előtte 2naponta mostuk le mindenhonnan:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!