Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szigetelni akarjuk a házat...

Zsoli25 kérdése:

Szigetelni akarjuk a házat kívülröl de jó ötlet?

Figyelt kérdés
Sokaktól azt hallom hogy akik szigetelek, belülről vizesedett a fal megjelent a penész. Félek ettől hogy esetleg én is úgy járok. Vagy esetleg meg lehet ezt valahogy szüntetni?
2012. jan. 30. 20:00
 1/10 anonim ***** válasza:

Igen, a falszellőzés sokat romlik, de többet kell szellőztetni, így kb. kordában tartható a dolog. Én még be fogok szerelni egy általam tervezett és épített rekuperátoros szellőzést, azzal szerintem meg fog szűnni a penész.

Viszont csak a gázszámlán évi 120 000 forintot spórolok, így azt mondom megéri.

2012. jan. 30. 20:22
 2/10 anonim válasza:
Kőzetgyapottal szigetelj, az légáteresztő.
2012. jan. 30. 20:28
 3/10 A kérdező kommentje:
Én hungarocellel akartam 5cm-sel de akkor azt mondod a kőzetgyapot jobb? Annál nem fog annyira vizesedni a fal és ugyan úgy tarja a meleget a lakásba ér annyit mint a hungarocell?
2012. jan. 30. 20:32
 4/10 anonim ***** válasza:

Biztosíts rendszeres szellőzést. A gyakori szellőztetés nem elég. Húgoméknál pár nap alatt tönkrement a matrac, és dobhatták ki, merthogy aznap mosott kettőt vagy hármat, kiteregetett, aztán begörcsölt a hasa, vesekő, azonnal befektették a kórházba vagy négy napra. Én vittem haza, ne tudd meg, mi fogadott, hányni tudtam volna a szagtól!

Szóval szigetelés után szellőztető kell.

A legjobb minden kétséget kizáróan a rekuperátor, de az igen drága mulatság (1-1.5 millió), és a megtérülési ideje sem két nap.

Olcsóbb megoldás az ablakokba olyan szellőzőt építeni (ablakonként 10 ezer), ami akkor nyílik ki, ha magas benn a páratartalom. De nyilván itt hőveszteséggel kell számolnod.

Igazából a penészre bármelyik megoldás jó, az igényeid és a pénztárcád szabja meg, melyiket válaszd - de valamilyen szellőzésre feltétlenül szükség van!

2012. jan. 31. 00:03
 5/10 anonim ***** válasza:

Üdv.

Teljesen mindegy hogy mivel szigetelsz, lehet az légáteresztő lehet nem az, tök mindegy, ha megmarad valamennyi hőhíd el fog kezdeni penészedni a ház.

Olvasd el itt.

Bővebben kifejtettem.

Remélem segít.

Üdv.

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__barkacsolas__2609421-m..

2012. jan. 31. 10:30
 6/10 anonim ***** válasza:

És még valami.

Meg szüntethető, de tökéletesre kell szigetelni a házat.

Ami sajnos baromi nehéz.

Üdv.

előző voltam

2012. jan. 31. 10:32
 7/10 anonim ***** válasza:

Kerestem egy cikket:

[link]

hátha ez érthetőbb.

Üdv

2012. jan. 31. 10:50
 8/10 anonim ***** válasza:

A szálas hőszigetelések páraáteresztőek, viszont drágábbak. AZ EPS (Hungarocell pl.) kevésbé páraáteresztő.

Ha a hőhidak hatását ki tudja küszöbölni, akkor a rendszeres szellőztetés segíthet. Ill. a modern ablakokban vannak szellőző rések beépítve.

Viszont: 5 cm EPS-sel felesleges hőszigetelni. Nagyon kevés, és nem túl költséghatékony. Hiszen a rendszerhez tartozik a ragasztó, üvegszövet háló, vakolat, ami akkor is ugyanannyi lesz, ha vastagabb hőszigetelőt használ. Kb. 12 cm környéke az optimum, de minimum 8-at tanácsolnék.

2012. jan. 31. 11:42
 9/10 gomzoli ***** válasza:

Ez egy akkora baromság, ez a rögeszmés tévhit, hogy na majd penész meg pára, meg hujuj! Ha a házatokban a vizesedéssel eddig sem volt gond, akkor ezután sem lesz. 3 éve van szigetelve hungarocellel a miénk (8cm, ill. 10cm az É-i falon), semmiféle pára és penész nincs a lakásban. Naponta 2-3 alkalommal szellőztetünk (nyitott konyha miatt is).

Tényleg ne spórolj a centiken, én utólag a szívem szerint akár 15 cm is tetetnék. Az említett 8-10 centi mellett van 35 ezres gázszámla Decemberre (melegvíz, és főzés ebben benne van!), 110 m3 4 szoba, régi tömörtégla falú ház.

2012. jan. 31. 18:25
 10/10 anonim ***** válasza:

szigetelni szabad kivulröl,egy lapra 6 krumpli csomot tegyél a széleire .illeszd a falhot 3-5mm maradjon közte.

rossz szigetelésnél van hideg meleg télen találkoznak pl ablak allat furdöszoba nem jol szigetelték le .nincsen elég réteg felhuzva ...hézagok mikor teszitek fel nincsenek kitömve ki purhabozva .alul ahol a sin van ne purhabozd ki .sok vállakozó olcson válalja és 3 4 nap allat kész :( vigyi veluk.

2012. febr. 9. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!