Hogyan lehet egy műanyag slagot kitágítani?
Nem igazán lehet.
A slagok gumi alapúak és nem nagyon nyúlnak/tágulnak hőre,így elég reménytelen az eset ,mert csak megégni fog a tömlő. Max 1-2 mm tágul,de 1 cm az már nagyon sok.
Szerintem sem fog menni, de mivel nem tudjuk, milyen anyag, van-e benne szövet, ezért egy próbát talán megér.
Ha elég hosszú hozzá, vágj le vagy 3 cm-t belőle, gázláng fölött melegíts (távol tőle, hogy ne égjen, kormolódjon), aztán húzd rá valami kúpos, előmelegített tágítóra. Ha esetleg sikerül, akkor csinálhatod élesben a nagy darabbal.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Az alábbi módon sikerült 7 mm-es tágulást elérni, ami éppen hogy elegendő, de elegendő.
Egy kézi súlyzó rúdját (átmérője pont 32 mm, tehát kicsit szélesebb, mint a slag), ami tömör fém, vastagon bekentem olajjal, és arra erőltettem rá a slagdarabot. Ezután egy cserépkályha belsejében, ahol már csak parázslott a tűz, szinte szalonnasütést imitáló mozdulatsorral - de a slagot gyakran elforgatva a tengelye körül, nehogy az olaj megsüljön - 20 percen keresztül melegítettem, ügyelve arra, nehogy megolvadjon. Eztán 2-3 napot a rúdon hagytam, de pár szeget naponta bedugtam a rúd és a slag közé, hogy táguljon. Ilyenkor szintén melegítettem rajta a kályhában, és olajoztam is. Csütörtökön levettem, azóta nem szűkült.
Még egyszer kösz mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!