A kerti műanyag bútorokat milyen festékkel lehet újra festeni ami tartós is?
Lehet festeni, pl. valami olyasmi megoldással mint a kocsik lökhárítóját (2K festék + lágyító), de nem időtálló, felesleges és drágább mint a néhány új szék.
Nem beszélve arról, hogy sokszor nem csak a színét, hanem magát a kerti bútor anyagát is megeszi az UV. Nekünk is volt olyan fehér kinti garnitúránk, amit 10 év alatt megeszegetett a napfény. Az mondjuk fehér volt anyagában, így a tetejéről a csúnya réteget némi skótszivacsos, bő vizes csiszolással eltávolítottam - de felesleges, következő szezonra megint olyan lesz.
Elmondanám, hogy a festék, ami alkalmas műanyag festésére is többe kerül, mint a műanyag bútor.
Elöregedett, Te átfested, és a következő évben kitörik a lába. Tiszta pénz és időpocsékolás.
Nem kioktatásnak szántam, csak senki nem válaszolt a kérdésre. A gyk.-n azért kérdez valaki, hogy választ kapjon és ne kioktatást (ha már itt tartunk).Megéri vagy nem?
Majd ha a kérdező szembesül az árakkal, eldönti, hogy mit akar.
Nem érdemes vele pepecselni.Időigényes és csúnya lesz!
Olyat kell venni legközelebb,ami bírja az UV sugárzást.Drágább,mint a sima,de jóval többet is bír(tapasztalat) persze azt sem kell hagyni megfagyni,meg kint hagyni a napon május elejétől szeptember végéig...
Üdv. Mindenkinek!
Kertibútor festése megoldható, ugyanis a Tikkurillának van egy Pigrol K60 nevű festéke, amely minden műanyag dologra kenhető, (csatorna, kerti bútor, még OSB-re is )kiválóan tűri az időjárás változásokat, több színben kapható, sőt már bázis festéke is van, ami kb. 2000 színre bekeverhető.Nálunk a Kerítés Centrumban (Veresegyház Szadai út 17 / B) kapható, és keverhető is.Én most festettem le a fehér műanyag nyugágyamat, mert sajnáltam kidobni.A teakfa kerti bútorokra is van több féle Tikkurila festő és ápoló termék. Ki tudhatna többet a fáról mint egy finn cég?
Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni!
Sok sikert!
Én ezt használtam ugyanerre a célra, két éve. Most is tart rajta, tehát szerintem ez jó megoldás.
Dunaplaszt PVC, műanyag, ablak és gumifesték
Akkor 4500 Ft körül volt, és kb a fele ment el 6 szék és egy nagy műanyag asztalra. Most kb 5500Ft körül lehet beszerezni.
Látom ez egy régi kérdés, de hátha valaki most is küzd ilyen problémával. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!