Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan lehet behozni egy...

Hogyan lehet behozni egy vastagabb vezetéket kintről (panelház), hogy ne kelljen túl sokat zúzni?

Figyelt kérdés

Konkrétan egy antennavezetékről van szó, és a tetőről hozom be a lakásba, és más megoldást nem látok, mint átfúrni az ablakot, csak hát nagyon brutálisnak találom.

Valakinek valami ötlelet aki csinált már ilyet?

Egy biztos: Valahogy annak a kábelnek be kell jönnie :D

2012. nov. 27. 21:45
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Pedig ez a legkézenfekvőbb megoldás: az egyik sarokban, ahol az ablakkeret és a fal találkozik, átfúrni!
2012. nov. 27. 21:52
 2/8 A kérdező kommentje:

hát igen csak most tettünk be új ablakokat és ráadásul 4 kábelt kéne lehozni ...

azaz akkor fúrhatok mindjárt 5 cm átmérőjű lyukat is, és ez nagyon durva sztem hogy rögtön szétbarmolom az ablakot ...

Vagy valahogy azt utólag vissza lehet javítani? (műanyag)

2012. nov. 27. 21:58
 3/8 anonim ***** válasza:

múltkor találkoztam vele valahol, lehet a teszkóban:

létezik, olyan 1mm-re lapított koax darab, direkt ablakon történő behozáshoz. kb 20 centi hosszú, és olyan 1mm vastag kábeldarab. nem is egy horror az ára, ha nem akarsz fúrni, ez a te megoldásod.

2012. nov. 27. 22:04
 4/8 anonim ***** válasza:

Az ablakkeret a legegyszerűbb, az biztos.

Lehet úgy is, hogy csak a vezeték átmérőjére fúrod ki, áthúzod és a csatlakozót csak odabent szereled rá - így nem is vészes. Aztán a vezeték-keret találkozásához még egy kis semleges sziló (csak biztos ami biztos alapon) és kész.

2012. nov. 27. 22:27
 5/8 A kérdező kommentje:

értem, szóval mindenképpen fúrás ...

kocsinál is ezért voltam bajban az antennával, hát nem igaz, hogy ezért meg kell fúrni, de hát ez van :(

azt a tescós dolgot köszi, megnézem, csak félek, hogy egy ilyen átalakításnál nagyon sokat veszít a nyereségességéből, de meglátjuk

2012. nov. 27. 22:36
 6/8 anonim ***** válasza:

Itt van, amit az egyik válaszoló írt. Azt írja, hogy elhanyagolható a jelveszteség.

[link]

2012. nov. 27. 22:54
 7/8 anonim ***** válasza:
én otthon a mennyezetet fúrtam át egy sarokban, aztán vezetékcsatornába tettem a koaxot.
2012. nov. 28. 10:18
 8/8 anonim ***** válasza:
És a panelt átfúrni nagy probléma. Egy 25mm-es gégecső megoldaná és azt megfelelően szigetelni.
2012. nov. 28. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!