Hogyan lehet behozni egy vastagabb vezetéket kintről (panelház), hogy ne kelljen túl sokat zúzni?
Konkrétan egy antennavezetékről van szó, és a tetőről hozom be a lakásba, és más megoldást nem látok, mint átfúrni az ablakot, csak hát nagyon brutálisnak találom.
Valakinek valami ötlelet aki csinált már ilyet?
Egy biztos: Valahogy annak a kábelnek be kell jönnie :D
hát igen csak most tettünk be új ablakokat és ráadásul 4 kábelt kéne lehozni ...
azaz akkor fúrhatok mindjárt 5 cm átmérőjű lyukat is, és ez nagyon durva sztem hogy rögtön szétbarmolom az ablakot ...
Vagy valahogy azt utólag vissza lehet javítani? (műanyag)
múltkor találkoztam vele valahol, lehet a teszkóban:
létezik, olyan 1mm-re lapított koax darab, direkt ablakon történő behozáshoz. kb 20 centi hosszú, és olyan 1mm vastag kábeldarab. nem is egy horror az ára, ha nem akarsz fúrni, ez a te megoldásod.
Az ablakkeret a legegyszerűbb, az biztos.
Lehet úgy is, hogy csak a vezeték átmérőjére fúrod ki, áthúzod és a csatlakozót csak odabent szereled rá - így nem is vészes. Aztán a vezeték-keret találkozásához még egy kis semleges sziló (csak biztos ami biztos alapon) és kész.
értem, szóval mindenképpen fúrás ...
kocsinál is ezért voltam bajban az antennával, hát nem igaz, hogy ezért meg kell fúrni, de hát ez van :(
azt a tescós dolgot köszi, megnézem, csak félek, hogy egy ilyen átalakításnál nagyon sokat veszít a nyereségességéből, de meglátjuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!