Hogy lehet vaníliaszínt kikeverni falfestéshez (szobafestés)?
Én bementem a festékboltba, elkértem a szinezőpaszták színmintáit, kiválasztottam a megfelelő színárnyalatot, összeszedtem az ajánlott mennyiségeket festékből és pasztából, otthon bekevertem és meglepő módon olyan lett, mint amit kiválasztottam!
:)
A vaníliának ezer árnyalata van.Melyikre gondolsz?
Ezt így nem lehet írásban.Ami nekem vanília, az lehet neked nem, vagy fordítva.A fehér szín egyébként maga a festék és azt töröd meg "vanília" színre. Sárga biztos nem kell bele. Nagyobb részben okker és minimálisan egy fél csöpp narancs szín kell a vaníliához. Hogy arányaiban mennyi, az függ a festék mennyiségétől és fehérségétől.Ha a 2 színezőpaszta arányát akarom érzékeltetni, akkor ha az okker 100 egység, a narancs 9 egység.
Köszi,igaz!
Már én is nekiálltam keverni,én olyan madártejszínű vaníliaszínt keresek.Piciben már kikevertem.Tényleg nem kellett citromsárga hozzá.A boltban azt mondták,hogy kell,de téves infot adtak.
Fehér+okkerrel kevertem ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!