Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan készíthető kis lángszór...

Hogyan készíthető kis lángszóró házilag?

Figyelt kérdés

OLyasmit építenék, amit fel lehet tenni a csuklóra, és ott egy szelepet kinyitva jönne ki a gáz (ami tartályban van, a hátizsákban), előtte lenne egy piezzo.

Hogyan oldható meg, hogy a tartályból a csőben (ami a szelephez megy) egyfolytában gáz legyen (nyomás alatt legyen)? Milyen szelep kell hozzá?

2012. okt. 22. 13:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Csuklóra azért elég veszélyes.

Szerintem, ha már mindenképp ilyen, hajtógázzal a legegyszerűbb megcsinálni, aminek talán nincs is akkora égéshője és egyszerűbb beszerezni, áttölteni, tárolni.

2012. okt. 22. 14:08
 2/13 A kérdező kommentje:
igen arra gondoltam én is, csak a szelepet nem tudom, milyen legyen, és hogyan lehetne egyszerűen működtetni, például vészhelyzetben, ha megtámadnak...stb.
2012. okt. 22. 14:15
 3/13 anonim ***** válasza:
52%

Az igazi lángszórók benzinnel, vagy valami egyéb folyékony nagy égéshőjű anyaggal dolgoznak, amit messzire lehet ellőni! Persze ennek kevés a piezo, ezért szúrólángot használnak gyújtásra.

A gáz gyorsan eloszlik...

Gázos próba: fogj egy flakon pb hajtógázas dezodort, tarts elé egy égő gyufát, vagy öngyújtót és nyomd meg a gombot! Kapsz egy 20-40 cm-es fáklyát! Ezzel pl. jól lehet darazsat irtani!

A benzinhez javaslom az átalakított permetezőkannát.

Majd megnézlek az esti híradóban: "Súlyos égési sérülésekkel vittek kórházba a mentők egy kisérletező gyereket!"

2012. okt. 22. 14:51
 4/13 A kérdező kommentje:

hehehe, köszi szépen

1: nem benzinnel csinálom

2: gáz, mivel eloszlik abból égési sérülés nem igen lesz

3: nem az volt a kérdés, hogy mivel lehetne még, hanem az, hogy hogyan.

2012. okt. 22. 15:00
 5/13 A kérdező kommentje:
Am a gázos verziót (darázségetőt ismerem, tűzet is gyújtottam már vele. Olyat szeretnék, csak nem egy flakont szeretnék tartani, hanem egy flakonra szerelt csövet, aminek a végén szelep van, és azt kérdeztem, hogy ez hogyan oldaható meg.
2012. okt. 22. 15:02
 6/13 anonim ***** válasza:

2: gáz, mivel eloszlik abból égési sérülés nem igen lesz

Hiszed te!

2012. okt. 22. 19:56
 7/13 anonim ***** válasza:
Inkább csinálj valami értelmes dolgot ahelyett hogy letépeted a fél karod.Vagy miért nem apádtól kérsz tanácsot?Az ő tanácsa biztos mély nyomot hagyna benned.Eszetlen!!!
2012. okt. 22. 21:58
 8/13 anonim ***** válasza:
Ja és szégyelje magát aki még tippeket is ad.
2012. okt. 22. 22:00
 9/13 A kérdező kommentje:

Azt mond meg, miért robbanna le a kezem!?

Ha egy egyirányú szelep engedi ki a flakonból a gázt a csőbe, azon pedig egy másik CSAK egyirányú szelep védi a visszaáramlástól, így kizárt a visszaégés, ha a szórófej pedig pár fokkal megvan emelve a kézfej felett, a lángok nem égetik meg a kezet.

Ez ugyan az, mint mikor fogod a spray-t előtte gyújtasz egy öngyújtót/gyufát, és lefújod a spray-vel.

Ebben annyi a különbség, hogy nem közvetlenül, hanem szeleppel zárt (biztosított) csövön jön a gáz.

2012. okt. 22. 22:17
 10/13 anonim válasza:
Most komolyan, mire használnád? Mert ez így csak arra jó, h kárt tegyél magadban, vagy másokban. Ha meg nem akarsz vele ölni, minek rakod össze? Tényleg kíváncsi vagyok amúgy.
2012. nov. 3. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!